Expunerea la soare, poluarea, unele obiceiuri alimentare nesănătoase pot afecta sănătatea pielii și îi pot accelera îmbătrânirea. Este vorba, mai exact, despre expozom (responsabil pentru circa 80% din îmbătrânirea tenului nostru), adică multitudinea de factori interni și externi, care influențează schimbările vizibile pe pielea noastră de-a lungul trecerii timpului.

Comunicat de presă

Ce este microbiomul pielii și cum poate fi protejat?

Pielea este cel mai mare organ din corpul nostru și acționează ca o barieră primară complexă ce găzduiește diverse microorganisme. Microbiomul reprezintă totalitatea microorganismelor care se află în interiorul şi pe suprafaţa corpului uman. Acesta joacă un rol vital în sănătatea generală a pielii noastre și contribuie semnificativ la protecția împotriva problemelor cutanate.

Factori care sensibilizează pielea:

Factorii favorizanți sunt la tot pasul, fie că ieșim sau nu din casă. Poluarea urbană duce la deteriorarea pielii și o face mai vulnerabilă. Pe lângă aceasta se mai adaugă:

  • produsele cosmetice de calitate îndoielnică;
  • substanțele chimice pe care le folosim în gospodărie;
  • radicalii liberi;
  • dieta, medicamentele;
  • măștile medicale;
  • temperaturile extreme;
  • intervențiile estetice și cosmetice (bărbierit, loțiuni și creme AHA, loțiuni alcoolice concentrate, peelinguri sau laser).

Cum afectează curățarea microbiomul pielii?

Microbiomul pielii noastre tolerează foarte bine o stare de aciditate cu un pH5. Agenții patogeni, pe de altă parte, nu tolerează această condiție. În cursul vieții noastre se poate întâmpla ca factorii externi sau modificările hormonale să afecteze acest echilibru, deschizând calea către infecții ale pielii, coșuri și acnee sau făcând pielea mai sensibilă și reactivă.

Soluții cutanate pentru menținerea microbiomului

Trebuie să dăm o mână de ajutor microbiomului pielii, pentru a-l reechilibra. O soluție eficientă și la îndemână este gamă de îngrijire a pielii Uriage Bariéderm Cica-Daily, special creată pentru pielea deteriorată și fragilizată. Produsele au o formulă unică, bogată în Apă Termală Uriage, ce întărește bariera pielii; inulină, un prebiotic, ce reechilibrează bariera microbiană, respectiv microbiomul; Centella asiatică, cu rol de calmare și cu proprietăți antioxidante puternice, îmbunătățește metabolismul celular și activează sinteza colagenului și grăbește procesul de vindecare; vitamina B5 cu rol de regenerare și calmare și acid hialuronic pentru hidratare, netezire riduri și reparare cutanată.

Repară, reechilibrează, hidratează...

Gama Bariéderm-Cica Daily (recomandată îngrijirii și reparării pielii) conține un complex unic 10.5% THERMAL-BIOTIC COMPLEX - compus din Apă Termală Uriage (o apă unică în lume, având o mineralitate bogată de 11g/L, care reface bariera cutanată prin reechilibrarea microbiomului și ajută la diminuarea pierderilor de apă la nivelul epidermei) și prebiotice (reechilibrează, protejează și refac microbiomul). Serul Bariéderm-Cica Daily fortifică, protejează și regenerează, în fiecare zi, pielea iritată și sensibilă, favorizând reducerea ridurilor.

Formula sa este testată dermatologic și are 96% ingrediente naturale, 10,5% Thermal Biotic Complex: Apă termală Uriage, inulină (probiotic), acid hialuronic (cu masă moleculară mică și mare), vitamina B5 și dipeptide. Nu conține parfum. Se aplică pe ten dimineața și seara, înaintea Gelului Cremă Bariéderm-Cica Daily din aceeași gamă sau a cremei pe care obișnuiești să o folosești zilnic. După o utilizare pe termen lung, tenul devine mai luminos, ridurile se estompează, dispar zonele cu iritații și roșeață. Testele clinice arată o îmbunătățire a texturii pielii după 21 de zile.

Gelul cremă Bariéderm Cica-Daily este o emulsie lejeră, fără parfum, care hidratează, reechilibrează, calmează și protejează pielea. Are o formulă special creată pentru îngrijirea și repararea pielii fragile și deteriorate. Conține THERMAL-BIOTIC COMPLEX 10.5%, respectiv Apă Termală Uriage + prebiotic, dar și Centella asiatică, vitamina B5, acid hialuronic, cupru și zinc. Datorită acestei formule inovative, pielea este rapid regenerată, tenul devine mai neted, iritațiile și semnele de îmbătrânire sunt atenuate. Este ideală pentru persoanele care poartă mască de protecție timp îndelungat sau care trăiesc într-un mediu poluat, dar și după proceduri estetice și dermatocosmetice mai agresive - bărbierit, microdermabraziuni, peelinguri sau tratamente cu laser sau radiofrecvență.

Produsele din gama Uriage sunt disponibile online și în farmacii – atât lanțuri naționale, cât și regionale și independente (Farmaciile Tei & Bebetei, Dr. Max, Help Net, Remedium, Mattca, Morpheus, Nordpharm, Salofarm sau pe platformele e-commerce, precum eMag.ro), iar prețurile lor variază în funcție de complexitatea gamei. Întreabă și tu medicul sau farmacistul despre produsele Uriage și, în funcție de nevoi, alege-le pe cele care ți se potrivesc.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri