comunicat de presa

Sarbatorile de iarna sunt o perioada de rasfat, de mancaruri traditionale si de pauza in ceea ce priveste exercitiile fizice, iar incercarea de a reveni la obiceiurile sanatoase poate fi coplesitoare.

Am inceput noul an, dar cele cateva zile de rasfat si tentatii culinare isi spun cuvantul. Indiferent cat de mult ne-am promis ca vom avea grija ce mancam, cat, cum si la ce ore, celor mai multi dintre noi nu le-a reusit! Asadar prima si cea mai arzatoare dorinta este sa slabim si sa revenim in forma.

Medicul nutritionist Serban Damian va oferta cateva sfaturi care sa va ajute sa scapati de kilogramele in plus si sa reveniti in forma in cel mai scurt timp. “Inceputul unui nou an vine in mod inevitabil cu cele mai bune intentii pentru o schimbare pozitiva. Pentru cei mai multi multi oameni, ianuarie este momentul sa reseteze ceasul si prioritatile, in special in ceea ce priveste sanatatea si sportul. Este normal sa ne bucuram de Craciun si de Anul Nou si de o pauza bine meritata, dar cum ne intoarcem rapid pe drumul cel bun acum ca suntem in ianuarie? Iata cateva sfaturi pentru perioada post-sarbatori care va vor ajuta sa va indepliniti obiectivele.”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Seceta din Europa scumpește legumele și fructele. Care sunt cele mai afectate culturi

Revenirea la un stil de viata sanatos

Perioada sarbatorilor este plina bunatati dulci, sarate, portii mari si uneori mult alcool. Este important ca dupa aceasta pauza sa va intoarceti pe drumul cel bun cat de repede puteti. Cu cat veti continua sa va rasfatati mai mult, cu atat va fi mai greu sa reveniti la rutina obisnuita. Orice cadou caloric primit de Craciun ar trebui sa dispara din casa, astfel incat sa nu existe tentatia de a-l consuma. “Respectarea unei diete sanatoase in timpul sarbatorilor de iarna este o sarcina dificila pentru multe persoane. Este important sa reveniti cat mai rapid la o dieta echilibrata. Pentru a slabi, corpul are nevoie de nutrientii potriviti. Adaugati in dieta doar proteine bune, carbohidrati sau grasimi. De exemplu, avocado, iaurtul grecesc si ouale sunt perfecte atunci cand doriti sa slabiti. Shake-urile de fructe de padure, ovaz si nuci sunt alegerile potrivite pentru un mic dejun sanatos si satios.Asigurati-va ca mesele contin proteine de inalta calitate si carbohidrati cu eliberare lenta care ajuta la furnizarea de energie pentru mai mult timp pentru a evita gustarile. Cartofii dulci si orezul brun sunt exemple de carbohidrati cu elibrarare lenta. Asigurati-va de asemenea ca mesele includ legume si incercati sa evitati grasimile saturate.”, recomanda medicul nutritionist Serban Damian.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Hidratare pe primul loc

Ceea ce majoritatea oamenilor adora sa consume in timpul sarbatorilor ii face adesea sa se simta deshidratati, cum ar fi gustarile sarate, bauturile zaharoase si bauturile alcoolice. “Reducerea consumului de alcool este, de asemenea, cheia pentru a merge pe drumul cel bun cu alimentatia si antrenamentul. Alcoolul contine o cantitate mare de calorii ceea ce evident atrage dupa sine cresterea in greutate. Alcoolul afecteaza si nivelul de hidratare, ceea ce va avea un impact negativ asupra performantei si antrenamentului. Din fericire, va puteti rehidrata rapid, band multa apa pe tot parcursul zilei. Apa nu doar rehidrateaza, ci face lucrurile mai usoare pentru sistemul digestiv. Lamaia si ceaiul verde, pot fi folosite pentru a va curata organismul dupa excese. Aceste bauturi forteaza sangele sa treaca prin rinichi mai repede, ceea ce inseamna ca orice impuritati sunt filtrate mai repede. Retineti ca ar trebui sa ramaneti hidratat pentru a va ajuta corpul sa fie in forma.”, explica nutritionistul Serban Damian.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Leagăn pentru toată copilăria

Incepeti incet

Multi dintre noi nu reusesc sa isi mentina forma fizica de-a lungul sarbatorilor de iarna. Dupa o pauza sportiva, corpul nostru nu mai este pregatit pentru aceleasi exercitii dificile. Asadar, reincepeti incet si cu rabdare. “Pentru a reveni rapid in forma, pe langa modificarea dietei este important sa reintroducem in schema si exercitiile fizice. Corpul are nevoie de cateva zile sa isi revina pentru a putea creste dificultatea exercitiilor. Incepeti cu exercitii mai usoare si mai scurte. Incepeti cu 10 minute pe zi si faceti exercitiile in ritmul impus de corp. Nu va stabiliti asteptari mari. Aveti nevoie de cateva zile de sala pentru a va reobisnui cu antrenamentul.” , explica medicul nutritionist sportiv

Mancati putin si des

Exista mitul conform caruia o strategie cheie pentru pierderea in greutate este sa sarim peste mese, insa nu este cazul. Mancatul putin si des ajuta la prevenirea aparitiei senzatiei de foame, mentine constant nivelul de zahar din sange care ajuta la prevenirea poftei de alimente dulci. Mancatul putin si des se traduce si prin faptul ca ne asiguram ca va furnizati organismului suficient combustibil pentru antrenament.

“Orice reducere a aportului de alimente ar trebui facuta pe parcursul zilei si intre mese, nu prin evitarea sau sarind peste o masa. Unii oameni incearca sa intrerupa dieta, ceea ce induce un deficit caloric mare, cu scopul de a pierde rapid in greutate. Desi acest lucru poate functiona in unele cazuri, nu este cea mai buna solutie pentru scaderea in greutate si poate determina corpul sa pastreze energia sub forma de depozite de grasime, incetinind astfel metabolismul si prevenind metabolizarea grasimii pe termen lung. Daca ati revenit la programul de antrenament, trebuie sa mancati in mod regulat pentru a evita senzatia de foame si pentru a maximiza efectele antrenamentului.”, continua medicul Serban Damian.

Acceptati o provocare de o luna si gasiti un prieten cu care sa va antrenati

Revenirea in forma poate parea mai dificila la inceput. Dupa o vacanta de rasfat nivelul de motivatie este cu siguranta unul scazut. Daca doriti sa reveniti rapid in forma si sa va atingeti obiectivele, puteti incepe cu o provocare de o luna. “Exercitiile fizice regulate sunt una dintre cele mai eficiente moduri de a arde excesul de grasime si de a reveni in forma. Exista o multime de sali de sport care ofera programe de fitness care va pot ajuta sa va recapatati motivatia si forma. Uneori, a avea un prieten cu aceleasi obiective va poate ajuta sa fiti mai motivati. Va puteti sustine unul pe celalalt atunci cand nu aveti chef sa faceti efort fizic. In acest fel, va mentineti rutina de exercitii in timp ce o faceti distractiva. Retineti ca ar trebui sa faceti activitate fizica cel putin 30 de minute pe zi. Alternati mai multe tipuri de activitate pentru a va recapata si a va mentine in forma. Includeti asta in rutina zilnica si veti reveni la greutatea normala in cel mai scurt timp.”, ne sfatuieste medicul Serban Damian.

Toti avem nevoie de o pauza, dar revenirea in forma nu trebuie sa fie un demon de temut. Aveti rabdare, veniti cu un plan detaliat si faceti din el rezolutia pentru noul an.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri