”Pot schimba lumea”: Lavazza lansează calendarul 2022, cu portretele a 6 ”artiviști”, sub îndrumarea artistică a multi-premiatului artist cinematografic Emmanuel Lubezki

Calendarul Lavazza 2022 a fost lansat în Florența, în cadrul The Renaissance Awards, gala de premiere a tinerilor lideri și a inițiativelor lor de sustenabilitate.

Comunicat de presă

Timpul pentru pauză și reflecție a trecut, e momentul să trecem la acțiune. Acesta e conceptul care a inspirat Calendarul Lavazza 2022, lansat la ceremonia din cadrul The Renaissance Awards din Florența. Proiectul sub titlul ”I can change the world” (”Pot schimba lumea”) îndeamnă la acțiuni de schimbare pozitivă, acum, fără întârzieri, sub conducerea creativă a agenției Armando Testa. Calendarul Lavazza 2022 îndeamnă oamenii la acțiuni de impact prezentând poveștile a 6 activiști care, prin artă, încearcă să schimbe lumea zi de zi. Poveștile lor au fost imortalizate de unul dintre cei mai mari directori de imagine din istoria cinematografică: câștigătorul a trei premii Oscar consecutive, Emmanuel Lubezki.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

”I can change the world” este mesajul pe care îl transmit cei 6 artiști-activiști, diferiți ca vârstă, cultură și locul nașterii, dar care au în comun povești puternice de viață și alegerea de a-și manifesta activismul prin artă. Calendarul Lavazza a asistat la transformarea lor în adevărați ”artiviști”, denumire folosită pentru artiștii care pun sustenabilitatea în centrul muncii lor și care aleg să se implice direct în a o promova prin arta lor.

Conceptul ”The New Humanity” trasat de Lavazza rămâne punctul central și pentru ediția calendarului din 2022, cu accentul pe abilitatea oamenilor de a asimila valorile în care cred, integrându-le în viața lor. Exemplele de bune practice pentru noua umanitate vin chiar de la cei 6 artiviști care încearcă să schimbe lumea pe anumite direcții:

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

• Ben Harper, muzician care vorbește despre inegalitățile sociale și atrage atenția asupra crizei provocate de schimbările climatice;

• Saype, un pionier în domeniul artei sustenabile, un artist care creează fresce enorme, sustenabile din punct de vedere ecologic, direct pe sol, creații care surprind teme precum protejarea planetei și coeziunea socială;

• Sonita Alizada, rapper afgan refugiat și o activistă vocală împotriva căsătoriilor forțate și a fenomenului de ”mirese copil”;

• Shilpa Yarlagadda, creatoarea de bijuterii etice prin care promovează și sprijină femeile;

• Cristina Mittermeier, fotograf și biolog care documentează distrugerea progresivă a oceanelor;

• Shamell Bell, activistă care folosește street dance ca strategie alternativă de schimbare socială prin care să pună capăt rasismului, sexismului și homofobiei.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Principiile de bază ale mașinii CNC

Calendarul Lavazza 2022 este o nouă ocazie de a sărbători poveștile celor care, printr-un talent artistic excepțional, își dedică fiecare zi din viață pentru a încerca să facă lumea un loc mai bun, acei oameni care ne oferă perspectiva clară că împreună putem să contibuim la binele comun și la binele planetei. Prin acest proiect vrem să promovăm un mesaj că toți putem să ne schimbăm pe noi înșine, în același timp schimbând și lumea în care trăim”, spune Francesca Lavazza, director al Consiliului Lavazza Group.

Lavazza este atât un ambasador, cât și un protagonist al schimbării aduse prin cultură. Brand-ul integrează cultura sustenabilității în activitatea sa, nu doar prin calendar, cât și prin activitățile zilnice, o trezire la durabilitate socială și de mediu, principii centrale ale antreprenoriatului sustenabil, așa cum e menționat și în misiunea grupului Lavazza: „Trezirea unei lumi mai bune în fiecare dimineață”.

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

După calendarul de anul trecut în care au fost mai mulți colaboratori, anul acesta am optat pentru un stil unificat și distinctiv, care să lege diversele personalități ale artiștilor aleși. Acesta este motivul pentru care l-am ales pe Emmanuel Lubezki, cunoscând calitatea abordării sale fotografice, frumusețea imaginilor secvențiale, dar și poetica luminii naturale pe care o realizează”, explică Michele Mariani, director creativ executiv al Grupului Armando Testa. „Fotografie înseamnă ’scris cu lumina’, iar un director de imagine de calibrul lui Emmanuel este cea mai bună alegere pentru a da viață eforturilor activiștilor.

Calendarul LAVAZZA 2022

În istoria sa de 30 de ani de când creează calendare, Lavazza a lucrat cu fotografi de top, de la David LaChapelle la Steve McCurry. Totuși, pentru „I can change the world” s-a orientat către lumea cinematografiei, alegând să lucreze cu Emmanuel Lubezki, cunoscut în lumea filmului sub numele de Chivo, primul director de imagine care a câștigat Oscarul la aceeași categorie de trei ori la rând. Lubezki a fost ales nu numai pentru talentul său incontestabil, dar și pentru a oferi o perspectivă diferită și mai profundă asupra sentimentelor subiecților, folosind o abordare mai mult asemănătoare artei cinematografiei decât fotografiei. Un ascultător priceput, Chivo își cunoaște subiectul, reușind să surprindă diferitele manifestări ale spiritului și expresiei artistice ale personalităților din calendar.

Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

El a reușit să traseze esența celor șase artiviști din Calendarul Lavazza 2022, producând imagini evocatoare ale eforturile lor sociale și de mediu.

Dar Chivo este recunoscut și pentru abilitatea sa extraordinară de a fi creativ cu lumină naturală: cei 6 protagoniști sunt imortalizați fiecare în 12 cadre făcute în 6 momente diferite ale zilei - zori, răsărit, zi, apus, crepuscul, noapte - rezultând șase povești de lumină spuse de Maestrul Luminii, bazate pe emisfera în care trăiesc.

Rezultatul general este o serie de portrete care sunt aproape feerice, și totuși adânc înrădăcinate în realitate. Toate fotografiile prezintă mediile naturale ale planetei, unele emblematice în discuția despre criza climatică, cum ar fi dispariția ghețarilor, dar întotdeauna legațe de personalitatea subiectului sau de domeniul de activitate, cum ar fi apa pentru biologul marin Cristina Mittermeier, sau piatra pentru puternica personalitate a dansatoarei stradale Shamell Bell.

Boala zgarieturii de pisica – infectia cu Bartonella henselae Caria dentară – ce este și cum se tratează Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Efectul este cinematografic. Și datorită imaginilor și orizonturilor infinite, Calendarul Lavazza 2022 intră într-o dimensiune diferită, mai intimă. Aceasta este intenția Calendarului 2022, care, prin obiectivul Maestrului Lubezki ne amintește de puterea lumii naturale pe care o punem în pericol și ne ajunge la inimă arătându-ne valorile și voința artiștilor din calendar, încurajând fiecare om în parte să se alăture acestor activști și să devină parte din schimbare.

UN PARTENERIAT VALOROS

„I can change the world” este și mesajul abordat de Eco Age [o agenție internațională pentru dezvoltarea de strategii de afaceri sustenabile] la The Renaissance Awards, prima gala globală dedicată tinerilor care sunt lideri în domeniul sustenabilității, cu care Lavazza Grup a colaborat pentru această ediție a anului 2022 a Calendarului Lavazza.

Lansarea oficială de presă a Calendarului Lavazza 2022, „I can change the world”, a avut loc pe 11 octombrie la Palazzo Vecchio din Florența, un eveniment unde a fost proiectată și o previzualizare a filmului The Renaissance Awards, pentru un public international.

Suntem încântați că Eco-Age este un aliat în misiunea noastră de a găsi tineri care pot fi sursă de inspirație: 2022 va fi un an important pentru acțiuni concrete, un an în care oamenii trebuie să se întărească pentru a remodela viitorul. Credem în tineri și am vrut să-i includem ca protagoniști în calendarul nostru, pentru că au capacitatea de a ne arăta, de exemplu, cum văd viitorul, dar și cum îl vor modela”, explică Francesca Lavazza. ”De asemenea, Shilpa Yarlagadda este ambasaor pentru Calendarul Lavazza 2022, dar și pentru The Renaissance Awards, fâcând parteneriatul unul și mai firesc. Tânăra creatoare de bijuterii este una dintre personajele Calendarului Lavazza și este, de asemenea, mentor oficial pentru tinerii premiați la gala din Florența.”

„Prețuim parteneriatul cu Calendarul Lavazza cu ocazia The Renaissance Awards din acest an" afirmă Livia Firth, director de creație Eco Age. "Este o colaborare frumoasă în numele tinerelor talente, puternice și cu noi viziuni pentru un viitor mai bun. Legătura colaborării este cu atât mai puternică prin implicarea lui Ben Harper și a lui Shilpa Yarlagadda – ambii prezenți în calendar și la gala, ei fiind exemplificarea perfecta a afirmației I can change the world.”


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri