Terapia prin care se poate renunța la fumat folosește tehnologiile laser combinate cu acupunctura și teoria meridianelor din medicina chineză. Tratamentul este conceput să reducă simptomele fizice ale dependenței de nicotină și ale renunțării definitive la fumat.

Comunicat de presă

Fumatul, viciul care ucide anual circa opt milioane de oameni la nivel mondial, poate fi învins printr-o tehnică revoluționară, care integrează miile de ani de experiență din medicina tradițională chineză și fototerapia modernă, de înaltă tehnologie. Metoda LaserAcuStop de renunțare la fumat, ce aparține medicului Florin Bebeșel, constă într-o terapie nedureroasă, care se realizează prin stimularea luminoasă cu fasciculul laser asupra unor puncte speciale de pe mâini, picioare și urechi.

Ziua Mondială fără Tutun, marcată la 31 mai

Contextul actual al pandemiei de COVID-19 pune și mai multă presiune asupra persoanelor care fumează, ele având un risc mai mare de a dezvolta o formă severă a infecției cu virusul SARS-CoV-2. În fiecare an, la data de 31 mai, Organizația Mondială a Sănătății (OMS), împreună cu partenerii săi de pe glob, celebrează Ziua Mondială fără Tutun, o ocazie de a atrage atenția asupra efectelor nocive ale consumului de tutun și ale fumatului pasiv. Centrul Metodologic NaturaMedica.ro, al cărui fondator este doctorul Florin Bebeșel, se alătură acestei inițiative, aducând în atenția opiniei publice Metoda LaserAcuStop.

Terapia prin care se poate renunța la fumat folosește tehnologiile laser combinate cu acupunctura și teoria meridianelor din medicina chineză. Tratamentul este conceput să reducă simptomele fizice ale dependenței de nicotină și ale renunțării definitive la fumat. Obiectivele sunt diminuarea dorinței de a fuma, a stresului și anxietății, eliberarea de endorfine (numite și hormonii fericirii), precum și promovarea sănătății și a stării de bine. Alte manifestări, ce vor fi profund atenuate în urma terapiei, sunt irascibilitatea, incapacitatea de concentrare, stările de disconfort emoțional și tulburările de somn.

Tratamentul este neinvaziv și nu presupune medicamente

„Tehnica are indicații terapeutice multiple și efecte favorabile demonstrate în studii clinice controlate. Sunt folosiți Low Power Lasers, adică lasere de joasă putere cu surse de lumină coerentă de joasă energie, care nu emit radiații ionizante și care nu produc efecte termice asupra țesuturilor vii. Tratamentul cu laser este neinvaziv și nu implică medicamente. Nu există ace folosite în tratamentul nostru, astfel încât orice durere asociată de obicei cu ace de acupunctură a fost eliminată”, a declarat doctorul Florin Bebeșel, specialist în acupunctură și medicină ayurvedică. Sute de pacienți au beneficiat până în prezent de avantajele acupuncturii cu laser, prin intermediul Metodei LaserAcuStop.

Pachetul de asistență pentru renunțarea la fumat include 21 de zile, pe parcursul cărora pacientul nu va fuma deloc, el beneficiind de trei ședințe de tratament prin Metoda LaserAcuStop.

„Ne-am propus să ajutăm cât mai mulți oameni să renunțe la acest viciu. Unul dintre pacienții mei a fost un medic pneumolog din Râmnicu Vâlcea. Medicul a hotărât să scape de dependența de tutun, simțindu-se ambiționat de pacienții care îi treceau pragul cabinetului și cărora chiar el le recomanda să renunțe la fumat. Deși era ferm convins de efectele nocive ale fumatului, el nu a putut să renunțe la acest viciu, până în momentul în care a început terapia noastră. Un alt exemplu este cel al unei doamne care se pregătea să devină mamă. La recomandările medicului ginecolog, care i-a explicat riscurile la care este supus fătul pe parcursul sarcinii, a hotărât să înceapă tratamentul nostru. Potrivit studiilor, femeile însărcinate care fumează au un risc mai mare de avort spontan. De asemenea, malformațiile congenitale sunt mai frecvente în rândul bebelușilor ale căror mame au fumat în timpul sarcinii”, a mai precizat doctorul Florin Bebeșel, fondator al Centrului Metodologic NaturaMedica.ro.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri