1 iunie, Ziua Internațională a Laptelui. Studiu: 60% dintre români consideră micul dejun foarte important și 54% consumă produse lactate dimineața

Doar 6 din 10 români consideră că micul dejun este important și tind să petreacă nu mai mult de 10 minute pentru pregătirea micului dejun în timpul săptămânii. Cu toate acestea, în weekend dedică mai mult timp (peste 15 minute) pentru pregătirea micului dejun.

Comunicat de presă

Jumătate dintre români sar peste micul dejun, majoritatea fiind fără copii. Ei au tendința de a consuma ceva mai târziu în timpul zilei, ca mic dejun prelungit sau gustare, relatează studiul realizat de compania de cercetare Epiphany pentru FrieslandCampina România și dat publicității cu ocazia zilei de 1 iunie - Ziua Internațională a Laptelui (International Milk Day).

Doar 6 din 10 români consideră că micul dejun este important și tind să petreacă nu mai mult de 10 minute pentru pregătirea micului dejun în timpul săptămânii. Cu toate acestea, în weekend dedică mai mult timp (peste 15 minute) pentru pregătirea micului dejun.

În România, micul dejun (32%) și gustarea intermediară (33%) sunt la fel de importante.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Produsele lactate la micul dejun

Peste jumătate dintre români consumă produse lactate dimineața, iaurtul fiind produsul lactat preferat de către adulți, iar trei din cinci copii consumă lactate în timpul dimineții, cele mai populare fiind cerealele cu lapte.

Astfel, 54% dintre români au declarat că în cursul dimineții consumă produse lactate, înainte de micul dejun, în timpul acestuia și după.

Consumatorii de lactate sunt familii cu copii care consideră că micul dejun și o alimentație sănătoasă sunt importante. Consumul general de lactate este determinat mai mult de alimentele lactate (unt, brânzeturi, iaurturi) - 36% decât de băuturile lactate (lapte, iaurturi de băut) - 29%. Produsele lactate se consumă cel mai mult în timpul micului dejun și al micului dejun prelungit.

Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici” Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Dintre produsele lactate, iaurtul simplu este cel mai consumat produs, care face chiar parte din primele 10 produse alimentare consumate în toate ocaziile de dimineață, pe locul întâi fiind pâinea, care este și cel mai consumat aliment pe parcursul săptămânii. Produsele lactate sunt cel mai adesea combinate cu carbohidrați, cum ar fi sandvișurile și alte tipuri de produse de panificație.

Referindu-ne strict la clasamentul produselor lactate, cel mai des menționat de respondenții la studiu a fost iaurtul simplu, pe locul doi fiind brânza, urmată de cerealele cu lapte și crema de brânză.

Consumul de băuturi lactate este determinat în primul rând de cafeaua cu lapte, care asigură energia necesară la începutul unei zile. Cafeaua cu lapte este cea mai consumată, urmată de lapte simplu și face parte din primele cinci băuturi cele mai consumate în toate ocaziile. Indiferent de loc, acasă sau în afara domiciliului, dimineața consumul de băuturi lactate este în top trei. Consumul de băuturi lactate la domiciliu este mai mare comparativ cu cel în alte locuri.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

"1 iunie - Ziua internațională a laptelui este o zi pe care tot mai mulți ar trebui să o sărbătorim deoarece celebrăm un aliment important - laptele! Acest aliment este unul versatil pentru un mic dejun rapid și nu numai. Laptele poate completa perfect orice tip de mâncare. Napolact vine în întâmpinarea celor care adoptă o dietă sănătoasă, care să constituie un aport de energie în fiecare zi, o dieta așa cum se cuvine. Laptele aduce o sursă bună, naturalã de proteine, minerale și vitamine și oferă o nutriție completă pentru copii și adulți. Ne propunem prin produsul Napolact să punem pe mesele românilor un plus de sănătate și gust,” spune Răzvan Orbulescu, Director de Marketing FrieslandCampina România.

În privința conținutului băuturilor lactate consumate, respondenții au precizat că acestea sunt pe bază de lapte de origine animală, neîndulcite și proaspete și aproximativ unul din cinci sunt organice.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Alimentele lactate sunt consumate în principal din motive de comoditate și sănătate/nutriție, aceste motive sunt în concordanță cu nevoile generale de alimentație ale consumatorilor români de-a lungul orelor dimineții. Alimentele lactate sunt consumate pentru o nutriție convenabilă, în timp ce băuturile lactate sunt consumate mai ales pentru a crește energia.

Copiii și produsele lactate

În rândul copiilor, gustările intermediare au cea mai mare pondere între ocaziile de a mânca de dimineață și chiar depășesc ponderea micului dejun.

Copiii consumă mai multe produse lactate decât adulții, iar aportul de lactate este determinat în principal de băuturile lactate (lapte, lapte bătut, sana etc.), care sunt consumate de trei din cinci copii în timpul dimineții.

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Cerealele cu lapte sunt principalul „vehicul” pentru consumul de lactate în rândul copiilor, deoarece este cea mai bună şi comodã alegere pentru micul dejun și micul dejun extins.

Respondenții au arătat că sănătatea este un motiv esențial pentru copiii români să mănânce lactate, iar în cazul laptelui simplu a fost menționată ca importantă dezvoltarea lor fizică. Consumul de băuturi lactate este similar în rândul copiilor mai mici și mai mari, iar laptele simplu este cel mai popular produs lactat din toate grupele de vârstă.

Consumul de cereale cu lapte și sandvișuri/pâine crește pe măsură ce copiii cresc, iar consumul de fructe scade.

Compania de cercetare Epiphany a realizat anul trecut acest studiu cantitativ pentru a înțelege rutina de dimineață a consumatorilor români și tipurile de alimente și băuturi consumate. La studiu au participat 1490 bărbați și femei cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani și 757 părinți care au răspuns pentru copiii lor cu vârste cuprinse între 2 și 12 ani.

Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri