După atâtea zile mohorâte care parcă nu se mai terminau, în sfârșit ne putem bucura de soare, de căldură și plimbări în aer liber! Știu că și tu aștepți cu nerăbdare să vină vara. Însă nu putem să o întâmpinăm nepregătite, astfel că, este timpul să începem o nouă rutină de îngrijire a părului.

Fiecare sezon înseamnă un nou început, un timp pentru reînnoire. Prin urmare, reluăm rutina de îngrijire a părului pentru sezonul cald, la care putem adăuga câteva obiceiuri noi și sănătoase. Pentru că, nu-i așa, îngrijirea părului este foarte importantă pentru fiecare femeie. Cine nu vrea un păr frumos, mătăsos, luminos și, mai presus de toate, sănătos? De aceea, pregătirea părului pentru vară este esențială pentru a evita deteriorarea acestuia și pentru a avea un păr sănătos și strălucitor.

Iată 7 sfaturi de care să ții cont:

1. Nu-ți (mai) spăla părul în fiecare zi!

Scalpul nostru produce în mod natural uleiuri care ajută la menținerea părului hidratat și puternic. De aceea, evită să-ți speli părul zilnic. Un astfel de obicei îl poate usca și îi poate provoca chiar ruperea. Poți alege să-ți speli părul doar de două ori pe săptămână (în funcție de nevoile acestuia ). De asemenea, o dată pe săptămână îți poți spăla podoaba capilară doar cu apă, fără să folosești șampon pentru a îndepărta murdăria sau poți încerca un șampon uscat pentru a preveni îngrășarea părului. Astfel, acesta va primi un tratament mult mai blând.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

2. Spală-ți părul atât cu apă caldă cât și cu apă rece

Atât apa caldă, cât și cea rece au beneficii pentru părul tău, așa că asigură-te că le încorporezi pe ambele în rutina de îngrijire a podoabei tale capilare. Pentru început, folosește apă caldă, care ajută la îndepărtarea murdăriei și a excesului de sebum. Șamponează părul și clătește-l cu apă călduță. Apoi, folosește un balsam și, la final, clătește părul cu apă rece pentru a sigila umezeala, lăsând scalpul hidratat.

3. Încearcă un tratament cu ulei de cocos

Uleiul de cocos oferă un tratament excelent pentru păr și piele. Conform unui studiu, uleiurile derivate din plante, cum ar fi cel de cocos, reduc pierderea de proteine ​​pentru părul nedeteriorat și deteriorat atunci când sunt utilizate ca produs de îngrijire înainte și după spălare. Atenție însă la dozare! Prea mult ulei poate încărca părul sau îl poate face să pară gras. Este recomandat să începi cu o cantitate mică de ulei (nu mai mult de o linguriță), pe care îl masezi ușor prin păr, începând de la jumătatea lungimii spre vârfuri.

4. Uleiul de argan este magic pentru par

Lunile reci și uscate de iarnă pot avea urmări neplăcute asupra aspectului părului, cum ar fi vârfurile despicate. Știai că uleiul de argan este aur pentru păr? El hidratează din belșug si oferă podoabei capilare o strălucire de diamant, prin urmare iți recomandăm sa nu ocolești produsele care conțin acest ingredient.

  • Pentru și mai multă îngrijire, îți recomandăm ca din rutina zilnică să nu iți lipsească aceste ajutoare profesionale de nădejde: Set Wella Enrich sau Brilliance: șampon + mască. Le găsești in saloanele El Studio Style la preț redus de 96 lei; Preț normal: 120 lei. Oferta este valabilă până la 31 Mai 2021.

5. Urmează o dietă sănătoasă și oferă-i părului vitaminele necesare

Pentru a fi sănătos, părul are nevoie, de asemenea, de vitamine. Asigură-te că urmezi o dietă bogată în vitaminele A, B5 și E, care întăresc firul și pe care le poți găsi în alimente precum caise, broccoli, roșii, morcovi, nuci. De asemenea, nu ocoli alimentele care conțin Omega 3, cum ar fi fructele uscate, în special nucile, dar și peștele gras care conferă mai multă putere scalpului. Pentru a-ți hidrata părul, „potolește-ți setea” cu ceai verde bogat în antioxidanți care previn îmbătrânirea părului, menținându-l mai sănătos și mai strălucitor. Nu uita, pe langă o alimentație corectă ai nevoie si de susținerea unor produse dedicate, profesionale. Ele sunt mult mai eficiente deoarece conțin mai multe ingrediente active.

6. Tunde periodic vârfurile

Pentru a te bucura de un păr sănătos este foarte important să-l tunzi regulat și să scapi astfel de inesteticele vârfuri despicate. Nu doar că va fi mai sănătos, dar va crește mult mai frumos!

7. Usucă-ți părul în mod natural

Dacă nu reușești tot timpul anului, măcar în sezonul cald, încearcă să-ți usuci părul în aer liber, evitând uscătorul și placa de păr, care îl pot face uscat și casant. De fapt, căldura stresează părul excesiv.

Acestea sunt doar câteva sfaturi, dar dacă le vei respecta, te vei putea bucura de o podoabă capilară sănătoasă și frumoasă! Nu mai amâna, începe chiar acum să iei măsuri pentru a preveni deteriorarea părului sub efectul razelor solare.

Specilaiștii de la El Studio sunt pregătiți să-ți dea o mână de ajutor. Pe el-studio.ro găsești câteva oferte atractive, care vin în întâmpinarea nevoilor tale:

  • La achiziția unui Tratament din oferta Academie, clientul beneficiază și de un Tratament de ochi CADOU, în valoare de 98 lei; oferta este valabilă până la 30 iunie 2021, în toate locațiile El Studio;
  • CADOU Exfoliant Academie Visage Phyto Gommage Marin cu alge marine 50 ml, în valoare de 180 lei, la achiziția unui produs de îngrijire din oferta Academie. Oferta este valabilă până la 31 Mai 2021, în limita stocului disponibil.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri