Sportivii CSU Știința București au discutat cu Dr. Benjamin Fernandez, unul dintre cei mai recunoscuți specialiști în medicina sportivă la nivel global

La invitația Clubului Sportiv Universitar Știința București, Dr. Benjamin Fernandez, unul dintre cei mai renumiți experți în medicină sportivă, a venit în premieră în România pentru a susține un curs dedicat jucătorilor și staff-ului tehnic al Clubului.

Comunicat de presă

Realizată cu sprijinul Mastercard, partenerul exclusiv al echipei de baschet masculin U16 din cadrul Clubului Știința București, activitatea se înscrie într-un program complex, conceput pentru a le asigura sportivilor cel mai înalt nivel de pregătire, în vederea obținerii celor mai bune performanțe.

Dr. Benjamin Fernandez este Profesor Asistent în cadrul Departamentului de Morfologie și Biologie Celulară și Profesor în Medicină la Universitatea Oviedo din Spania încă din anul 2000, Medic la Clinica de Medicină Sportivă din cadrul Universității Oviedo din anul 2005 și Profesor Asociat în cadrul Comitetului Olimpic din Spania din anul 2002.

În cadrul cursului, Dr. Benjamin Fernandez a discutat alături de membrii Clubului despre monitorizarea anumitor indicatori-cheie care arată nivelul condiției fizice a jucătorului, importanța unui plan de antrenament individual, conturat pe nevoile specifice ale fiecărui sportiv, principii de nutriție, precum și procedee de recuperare în urma accidentărilor, pentru minimizarea efectelor și a timpului necesar revenirii la cea mai bună formă pentru joc. Specialistul recomandă realizarea testelor periodice, practice și de laborator, pentru a observa modul în care organismul reacționează la efort și se adaptează stresului din timpul competițiilor. Toate aceste aspecte contribuie semnificativ la prevenirea epuizării sportivului și la evitarea apariției oboselii cronice. În urma acestor tipuri de evaluări poate fi controlată și alimentația, astfel încât fiecare sportiv să aibă un plan de nutriție adaptat nevoilor sale.

De asemenea, Dr. Fernandez a subliniat beneficiile exercițiului fizic pentru sănătatea corpului și a minții și necesitatea integrării sportului în rutina zilnică, pentru întărirea imunității. Astăzi, se cunoaște că exercițiul fizic este medicamentul optim pentru numeroase tipuri de afecțiuni: ale inimii, boli asociate îmbătrânirii precum pierderea masei musculare, boli neurologice, Alzheimer, și reduce riscul apariției unor tipuri de cancer, cum este cel mamar sau al prostatei. Totodată, Doctorul recomandă sportul persoanelor de toate vârstele, menționând că fiecare trebuie să aibă acces la sport și posibilitatea să facă mișcare zilnic.

În această perioadă, având în vedere contextul dat de pandemie, grupele de juniori ale secției de baschet CSU Știința București se pregătesc în conformitate cu ordinele emise de autorități, așteptând startul competițiilor oficiale. Grupele U16 și U18 vor participa în acest sezon atât în competiția națională, cât și în competiția internațională European Youth Basketball League - în cadrul căreia își vor măsura forțele cu echipe puternice din Europa (e.g. Bayern Munchen).
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri