21 Octombrie 2020 publicat în Noutati 15 share-uri

Un studiu realizat de Nestlé Research arată că acei copii implicați în pregătirea mesei au avut un aport mai mare de salată (+ 76%) decât copiii care nu au fost implicați.

Comunicat de presă

Nestlé alături de World Chefs Association sărbătorește International Chefs Day. Cu această ocazie, Nestlé își reconfirmă angajamentul de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor din întreaga lume și de a contribui la un viitor mai sănătos. În ultimii ani, compania și-a intensificat eforturilor de inovare și reformulare a produselor cu scopul de a reduce cantitățile de zaharuri adăugate, sare și grăsimi saturate și de creștere a conținutului de legume, fructe și cereale integrale. Îmbunătățirile la nivel de rețetă sunt însoțite la nivel local de campanii și inițiative de educare și conștientizare a importanței unei alimentații echilibrate și a unui stil de viață sănătos. Un astfel de exemplu este Master Class-ul susținut de Chef Ștefan Popescu, prin care se arată importanța implicării copiilor în pregătirea mesei încă de la vârste mici.

Kudika Tarot

Un studiu realizat de Nestlé Research arată că acei copii implicați în pregătirea mesei au avut un aport mai mare de salată (+ 76%) decât copiii care nu au fost implicați. În medie, copiii care au contribuit la gătit au consumat 200 grame de legume în concordanță cu cantitățile zilnice recomandate. Pe de altă parte, copiii care nu au fost implicați în procesul de preparare au consumat doar 145 de grame de legume1 .

În România, 1 din 4 copii este suprapoderal sau obez și doar 40% dintre români consumă zilnic legume și fructe2, obicei care trebuie cultivat în familie de la vârste fragede, mesele în familie fiind foarte importante pentru a încuraja obiceiuri sănătoase.

În cadrul Master Class-ului susținut de Nestlé, Chef Ștefan Popescu pregătește o rețetă sănătoasă, delicioasă, ușor de gătit împreună cu cei mici. Pentru a urmări toate indicațiile chef-ului și pentru a vedea sfaturile unui nutriționist și ale unui psiholog, se poate intra pe site-ul https://www.nestle.ro/international-chefs-day sau pe canalul de Youtube Nestlé România.

Citeste si:
Cum alegi vinul potrivit pentru o cină în familie
 Cum alegi vinul potrivit...

„Nestlé își dorește să inspire zi de zi părinții și copiii să facă alegeri sănătoase și să adopte un stil de viață activ și echilibrat, în special din punct de vedere nutrițional. Prin intermediul programului nostru global, Nestlé for Healthier Kids, ne dorim să ajutăm peste 50 de milioane de copii să ducă vieți mai sănătoase, până în 2030. Programele educaționale la care suntem inițiatori și parteneri vin în completarea unui proces continuu de cercetare și dezvoltare, prin care ne dorim să oferim oamenilor din întreaga lume alternative sănătoase pentru produsele lor favorite, pentru toate etapele vieții lor”, a declarat Nicoleta Tupiță, Nutrition Health and Wellness Manager, în cadrul Nestlé România.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri