Datorită colaborării cu JYSK România, fabrica Sun Garden din Pucioasa a devenit un furnizor regional, care exportă saltele în alte șase țări în care activează grupul scandinav.

Comunicat de presa

În luna august, JYSK aduce în atenția publicului unul dintre furnizorii săi din România, fabrica Sun Garden din Pucioasa, în cadrul campaniei Standarde pe stil scandinav. Campania prezintă clienților fabrica de saltele și angajații care produc anual 50.000 de saltele pentru magazinele JYSK din țară. 

Datorită colaborării excelente cu JYSK România, fabrica Sun Garden din Pucioasa a devenit un furnizor regional, care exportă saltele în alte șase țări în care activează grupul scandinav. Acest lucru a permis dezvoltarea continuă a fabricii, unde lucrează în prezent 1200 de angajați, în hale de producție care cumulează aproximativ 30.000 de metri pătrați. 
 
“Fabrica Sun Garden din Pucioasa este un exemplu fericit, care mi-aș dori să fie urmat de cât mai mulți producători din România. Suntem foarte bucuroși că putem cumpăra și putem genera la rândul nostru locuri de muncă, nu doar prin intermediul magazinelor JYSK, ci și prin intermediul celor care produc marfa pentru noi. Toți producătorii JYSK trebuie să îndeplinească mai multe cerințe, să respecte regulile de protecția muncii, să aibă salarii corecte, plătite la timp, să aibă un mediu de lucru sigur și sănătos, să aibă un program de muncă decent și, bineînțeles, să realizeze produse de calitate. Iar furnizorul nostru de saltele din România respectă cu brio aceste principii”, a spus Alex Bratu, Country Manager JYSK România și Bulgaria.   

De-a lungul lunii august, în magazinele JYSK și online, compania va prezenta procesul prin care sunt realizate saltelele JYSK, mediul de lucru din fabrica producătorului român, precum și povestea a șase dintre angajații fabricii, implicați în etape diferite ale producției. 

Unul dintre angajații prezentați în campanie este Vasile Ion, confecționer în departamentul matlasare saltele, care a lucrat în construcții în afara țării, dar s-a reangajat în fabrică pentru că aici erau condiții mai bune de lucru. Publicul o va putea cunoaște, de asemenea, și pe Luiza Rotaru, care lucrează de 15 ani în fabrică, iar în prezent este confecționer în secția de cusut saltele. O altă poveste de viață interesantă este cea a Luminiței Petriță, care a lucrat timp de 11 ani în diverse fabrici în străinătate, apoi s-a întors în România când s-a născut fetița ei și s-a angajat la fabrica din Pucioasa. Acum, fetița ei merge la grădinița pusă la dispoziție de fabrică, iar ea lucrează în secția de lipit saltele. 

“În colectivul Sun Garden, am încercat pe cât posibil să îmbinăm utilul – eficiența și productivitatea - cu plăcutul. Am transformat organigrama clasică, bazată pe subordonarea ierarhică, într-una orientată spre respectul gradului și nivelului de responsabilitate asumat. Dincolo de condițiile de lucru occidentale, de recompensele motivante  atribuite, Sun Garden asigură un mediu propice dezvoltării individuale”, spune Noemi Fülöp, General Manager Sun Garden România.

Fabrica din Pucioasa a devenit furnizor al retailerului scandinav în anul 2013, iar sortimentul de saltele realizat pentru JYSK a evoluat și s-a îmbunătățit de la an la an, în funcție de cerințele clienților. Compania scandinavă lucrează în prezent cu mai mulți producători autohtoni și caută în permanență noi furnizori în România. 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri