A (pozitiv si negativ) este grupa de sange a celor mai multi rockeri din Romania (29,38%), urmata de 0 (pozitiv si negativ) – 22,71%.

Comunicat de presa

7 din 10 romani asculta muzica rock. Majoritatea prefera acest gen de muzica pentru ca le da energie (39%), 36% dintre acestia considera ca este o muzica de calitate, iar 8% spun ca se regasesc în spiritul de rocker. De altfel, atunci cand spun rock, majoritatea romanilor se gandesc la libertate (40%), iar 39% dintre acestia - la nonconformism si spirit rebel.

3 din 10 romani considera Queen drept cea mai buna trupa rock a tuturor timpurilor, iar pentru 22% dintre participantii la studiu, Metallica ocupa primul loc în topul preferintelor.

Pentru aproape jumatate dintre romanii iubitori de rock (45,6%), Freddy Mercury este rockstarul preferat, urmat de Jon Bon Jovi (22%) si Kurt Cobain (8%).

Grupa de sange a rockerului roman

Dintre romanii care s-au declarat fani ai rock-ului, cei mai multi (29,38%) au grupa de sange A (pozitiv sau negativ), urmata de 0 (pozitiv sau negativ) – 22,71%. 14,37% dintre rockeri au grupa de sange B (pozitiv si negativ), iar 11,3% au grupa de sange AB (pozitiv si negativ). 22,24% dintre participantii la studiu au declarat ca nu cunosc ce grupa de sange au.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

Studiul national a fost efectuat pe un esantion reprezentativ de 1.479 de respondenti peste 18 ani, din mediul urban, utilizatori de Internet, în perioada 8-17 mai 2019, pe platforma de research online Ivox.ro.

Nevoie dubla de sange în Romania – 5 formatii rock mobilizeaza rockerii sa doneze

Campania „Romania are sange de rocker” a fost initiata de Razvan Exarhu, realizatorul matinalului Morning Glory, de la ROCK FM, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti si Donorium, în contextul în care nevoia de sange este dubla în tara noastra fata de cat se recolteaza în prezent.

Romania se plaseaza pe ultimele locuri la numarul de donatori de sange în Europa: doar 1.7% dintre romani doneaza sange, de aproape 10 ori mai putin decat danezii, de 9 ori mai putin decat britanicii si de 7 ori mai putin decat olandezii.

A contat cine a zbierat mai tare 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

În plus, în primul trimestru al anului 2019, la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti, s-au înregistrat cu peste 1.100 mai putini donatori decat în aceeasi perioada din 2018, iar nevoia de sange actuala este dubla fata de cat se recolteaza în mod normal.

5 trupe rock din Romania s-au alaturat campaniei „Romania are sange de rocker”, lansand cover-uri rock dupa cele mai cunoscute slagare romanesti, pentru a mobiliza oamenii sa doneze sange, prin puterea muzicii.

Pana acum, Trooper a lansat un cover rock dupa melodia „Te astept sa vii”, interpretata de Mirabela Dauer (CLIP AICI), iar Byron a oferit o infuzie de rock slagarului „Uite asa as vrea sa mor”, interpretat de Gica Petrescu (CLIP AICI). De asemenea, Nighlosers au lansat un cover rock dupa celebra melodie „Daca pleci”, interpretata de Catalin Crisan. Alte 2 trupe rock - Vita de Vie si COMA - urmeaza se reinterpreteze melodii de muzica usoara în variante rock pentru a mobiliza comunitatea iubitorilor de rock (si nu numai) sa doneze sange.

4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Rezultatele record ale campaniei – dovada ca romanii au sange de rocker

Oricine doreste sa se alature campaniei „Romania are sange de rocker” o poate face astfel:

1. Descarca aplicatia www.donorium.ro/descarca;

2. Introdu invite code-ul morning#glory (cu litere mici);

3. Programeaza-te, doneaza sange si salveaza 2 vieti.

 

 

 

Cu ajutorul aplicatiei Donorium, oamenii se pot programa pentru a dona, pot afla informatii utile si sunt notificati ori de cate ori centrele de transfuzii din tara au nevoie de o grupa de sange.

În luna mai 2019, la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti, s-au colectat cu 797 de pungi de sange mai mult decat în luna mai a anului 2018. „Un succes datorat în mare parte campaniei Romania are sange de rocker. Suntem bucurosi ca am recuperat, astfel, pierderea de pe primul trimestru al anului acestuia”, a declarant Dr. Doina Gosa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti.

si numarul persoanelor care au descarcat aplicatia Donorium a crescut. În perioada 14 mai-3 iunie, 3.874 de utilizatori au descarcat aplicatia care faciliteaza donarea de sange, Donorium, Morning Glory fiind de atunci, contul #1 pe Donorium.

Despre ROCK FM

Rock FM este singurul post de radio dedicat iubitorilor de muzica rock din Romania, lansat în anul 2010. Frecventa pe care se poate asculta în Bucuresti este 100,6 MHz. Formatul postului este Classic Rock, o selectie de muzica rock de cea mai buna calitate din repertoriul rock international si romanesc. Mai multe informatii: https://www.rockfm.ro/.

Despre Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti

Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti este cel mai mare centru de transfuzie din tara, institutie responsabila cu recoltarea, testarea, procesarea, stocarea si distribuirea sangelui si a componentelor sanguine în peste 50 de spitale din Bucuresti. Mai multe informatii: http://www.ctsbucuresti.ro/.

Despre Donorium

Donorium este prima abordare integrata pentru solutionarea crizei de sange din Romania. Proiectul a fost dezvoltat împreuna cu specialistii din medicina transfuzionala si donatorii de sange, si realizat cu sprijinul voluntarilor din diferite domenii (IT, user-experience, PR, public policy, e-health). Împreuna cu aplicatia pentru mobil, proiectul include si componentele de educatie cu privire la donarea de sange, advocacy pentru îmbunatatirea legislatiei si a finantarii corespunzatoare a centrelor de transfuzie sanguina, reintroducerea stagiului de hematologie transfuzionala în sistemul educational de specialitate, precum si promovarea donarii de sange si consolidarea comunitatii donatorilor de sange. www.donorium.ro

Contact presa:

Alexandra tenea (Rogalski Damaschin PR): alexandra.tenea@rogalski.ro / 0721 859 471

Cristina Lica (Rogalski Damaschin PR): cristina.lica@rogalski.ro / 0740 051 749

 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri