Nevoia de sânge în România, dublă față de colectare. S-a lansat campania România are sânge de rocker

Morning Glory, matinalul postului de radio Rock FM, inițiază o campanie națională menită să crească numărul donatorilor și să arate că "România are sânge de rocker"

Comunicat de presă

1 din 10 pacienți din spitalele din România are nevoie de sânge, însă multe intervenții chirurgicale ajung să fie amânate din cauza deficitului de sânge. România se plasează pe ultimele locuri în Europa la numărul donatorilor: doar 1.7% dintre români donează, în comparație cu 10% - danezi, 9% - britanici și 8% - olandezi. În primul trimestru al anului 2019, la Centrul de Transfuzie Sanguină București, s-au înregistrat cu peste 1.100 mai puțini donatori decât în aceeași perioadă din 2018, iar nevoia de sânge actuală este dublă față de cât se recoltează în mod normal.

În contextul acestei nevoi de sânge în România, „Morning Glory cu Răzvan Exarhu”, matinalul ROCK FM, inițiază, împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină București și Donorium, campania națională „România are sânge de rocker”, prin care își propune să crească numărul donatorilor de sânge. Timp de o lună, 5 dintre cele mai cunoscute formații rock din România - Vița de Vie, COMA, Byron, Trooper și Nightlosers – vor cânta cover-uri rock după cele mai cunoscute șlagăre românești. 

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

CLIPUL CAMPANIEI AICI

„Oamenii care ascultă rock au mândria lor, poate mai pregnantă decât în cazul fanilor altor genuri de muzică. Mândria unui rocker, până la urmă, este că rock-ul sună cel mai bine, dar și că orice melodie ar suna mult mai bine în varianta rock. Donând sânge, orice rocker poate transforma o melodie clasică în versiunea ei rock și poate transfera oricărui român din mândria de a fi rocker. Cred că acesta e doar primul pas către solidaritate, responsabilitate și empatie. Și sunt convins că, pe termen lung, România are sânge de rocker.”, a declarat Răzvan Exarhu, realizatorul matinalului „Morning Glory cu Răzvan Exarhu” și inițiatorul campaniei. 

„Donarea de sânge este o problemă de mentalitate, care nu se rezolvă foarte repede și foarte ușor. Vorbim permanent de nevoie de sânge. Dar ca să nu mai vorbim de nevoia de sânge în România, ar trebui să înțelegem că avem nevoie de donatori, pentru că, din păcate, sângele nu poate fi făcut în laborator. Și nu o dată, avem nevoie de sânge constant. Oamenii donează sânge atunci când le este declanșat un resort interior. Ne dorim ca pasiunea pentru muzica și cultura rock să fie acest resort emoțional. Mulțumim pentru sprijin întregii comunității de rockeri din România”, a declarat Doina Goșa, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină București. 

Campania “Donăm Sânge Împreună”, inițiată de Hotel Sheraton București a strâns peste 300 litri de sânge de la lansare și pregătește un nou maraton de donare pe 19 aprilie. Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii  5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

Orice român cu sânge de rocker poate contribui la crearea unui cover rock 

Primul cover lansat în cadrul campaniei „România are sânge de rocker” va fi interpretat de formația Trooper după melodia „Fotoliul din odaie” a Mirabelei Dauer. Cover-urile interpretate de toate celelalte formații vor fi lansate pe măsură ce va crește numărul de descărcări ale aplicației Donorium. În total, campania își propune 10.000 de descărcări ale aplicației Donorium, care facilitează donarea de sânge. 

„Noi credem că toți românii trebuie să aibă șanse egală la viață și să primească sângele de care au nevoie. Am dezvoltat proiectul Donorium pentru a ușura procesul de donare pentru oameni și pentru a facilita comunicarea dintre Centrele de Transfuzie Sanguină și donatori. Cu o singură donare, poți să salvezi 2 vieți. Dacă folosești aplicația și te programezi la donare, vei avea prioritate la donare, vei putea concura cu prietenii pentru a afla cine e cel mai tare la donare, vei primi reminder când poți să donezi iar și vei fi notificat când centrul de transfuzie sanguină din zona ta are nevoie de tine”, a declarat Diana Stoica, cofondator Donorium. 

Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?

Aplicația Donorium, a fost lansată în decembrie anul trecut de Asociația Smart Society și Fundația Donatorilor Benevoli de Sânge, în parteneriat cu centrele de transfuzie sanguină. În primele 24 de ore, a fost descărcată de 3.000 de români și a ajuns pe locul 1 în AppStore și Google Play. 

Cu ajutorul aplicației Donorium, oamenii se pot programa pentru a dona, pot afla informații utile și sunt notificați ori de câte ori centrele de transfuzii din țară au nevoie de o grupă de sânge specifică. Până în acest moment, 5 centre de transfuzie sanguină din țară sunt partenere în proiect, iar inițiatorii își propun ca până în 2025 să se extindă în toată țara. În doar 5 luni, peste 10.000 de donatori au intrat în comunitatea Donorium și folosesc aplicația.
 

Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Împreună în arte și simțiri Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri