Danonino continuă și în 2018, pentru al treilea an consecutiv, campania „Spune DA!” și încurajează părinții să susțină autonomia copiilor

Comunicat de presă
 

Danonino continuă și în 2018, pentru al treilea an consecutiv, campania „Spune DA!” și încurajează părinții să susțină autonomia copiilor, arătând că ideile celor mici pot aduce o mulțime de schimbări în bine, atunci când sunt puse în practică.

În urma unei analize realizate de Danonino la nivel global, a reieșit faptul că un copil aude în medie de 100 de ori pe zi cuvântul „nu”. Într-o lume tot mai competitivă, tendința părinților este să devină stricți și restrictivi în relația cu cei mici, din dorința ca aceștia să reușească în viață și având convingerea că acesta este cel mai bun mod prin care le pot ghida pașii. Astfel, Danonino a lansat campania „Spune DA!”, prin care încurajează autonomia copiilor și inițiativele lor de a schimba lumea.

„Creșterea copiilor aduce părinților multă bucurie și împlinire, dar și responsabilitate și nevoia de a se înțelege pe sine. Responsabilitate și autocunoaștere, pentru că, din relația de atașament cu părinții, copiii își formează reprezentațiile mentale cu ajutorul cărora ei înțeleg lumea și își formează un mod de a gândi și a lua decizii. Autonomia, încă de la vârste foarte fragede, are un rol esențial, întrucât ajută la câștigarea independenței copiilor, a încrederii în sine și a curajului de a-și realiza visurile. Atașamentul sigur dintre părinți și copii este vital pentru formarea autonomiei încă de la vârstele fragede. Astfel, copiii au nevoie de susținerea și aprobarea părinților pentru a-și urma firul unei idei și a o pune în practică. Această susținere le permite copiilor să își păstreze creativitatea cu care s-au născut și să învețe să facă față provocărilor vieții. Parte din provocările fiecărui părinte este să identifice situațiile în care să le spună DA sau NU copiilor lor. Atunci când le spun DA creativității, nevoii lor de explorare și de cunoaștere a sinelui și a lumii, copiii învață că sunt buni, că pot contribui la frumusețea lumii, că sunt curajoși și puternici, dar mai ales că nu sunt singuri.”, susține Otilia Mantelers, Expert în Parenting și Ambasadoarea campaniei Danonino.

Anul acesta, pentru a oferi părinților argumente și exemple memorabile, care să îi inspire, Danonino continuă demersul #SpuneDA, descoperind poveștile unor copii care au realizat lucruri curajoase, datorită susținerii părinților lor.

„Danonino este prietenul de încredere al copiilor și le este alături în creșterea lor. Produsele noastre sunt făcute din ingrediente de cea mai bună calitate, pentru a oferi aportul de calciu și vitamina D de care cei mici au nevoie în fiecare zi pentru o creștere normală și sănătoasă. În plus, ne dorim să fim alături și de părinți, prin programe educaționale, care au scopul de a contribui la dezvoltarea emoțională a copiilor. Tocmai de aceea, în urmă cu doi ani, am dat startul campaniei Spune DA!, prin care ne-am propus să încurajăm tot mai mulți părinți să răspundă pozitiv copiilor lor, pe un model de creștere bazat pe autonomie. Anul acesta continuăm misiunea și vom prezenta exemplele unor copii care și-au pus în practică ideile, fiind sprijiniți de părinți. Ne dorim ca aceste povești reale să devină o sursă de inspirație pentru cât mai mulți părinți și copii.”, a declarat Andreea Dumitrescu, Brand Activation Manager Danonino & Disney România.

Descoperă puterea lui „DA”, cu Danonino și poveștile copiilor independenți

În căutarea unor exemple reale de copii care au fost susținuți de părinții lor pentru a-și realiza ideile, Danonino i-a cunoscut pe Daria Câmpeanu și Andra Jitaru.

La doar 11 ani, Daria Câmpeanu, booktuber, are un canal de YouTube și o pagină de Facebook, unde realizează recenzii de carte pentru alți copii, încurajându-i să citească și să își exprime, la rândul lor, opiniile despre cărțile parcurse. Cu susținerea părinților, Daria a reușit să formeze o întreagă comunitate activă, pentru a promova importanța lecturii încă de la cele mai fragede vârste.

Andra Jitaru este o fetiță de 11 ani, talentată la desen. Ea a fost mereu învățată de părinți despre cât de important este să-i ajute pe cei din jur. Astfel, atunci când Andra le-a propus să vândă una dintre icoanele pictate de ea pentru a dona banii unui alt părinte aflat în nevoie, ei nu au ezitat să o susțină.

Colecția de magneți „Spune DA!”

Odată cu startul campaniei, Danonino lansează o colecție de 15 magneți de frigider, cu desene care ilustrează situații în care copiii cer aprobarea adulțior pentru diferite activități pe care vor să le realizeze împreună cu ei. Colecția are rolul de a demonstra părinților cât de important este să răspundă pozitiv ideilor celor mici și să fie alături de ei, deoarece fiecare reușită le va da încrederea de a îndrăzni și de a visa mai mult.

Magneții cu ilustrații sunt distribuiți gratuit, la achiziționarea produselor Danonino, și pot fi colecționați în catalogul disponibil în magazine.

Mai multe informații puteți afla accesând site-ul www.danonino.ro sau pagina de Facebook Danonino.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri