De ce personajele din serialul "Urzeala tronurilor" ne permit sa constientizam firul rosu din marile curente ale filosofiei, stiintelor politice si psihologiei?

Comunicat de presa

Conferinta sustinuta de Georges Colleuil
31 octombrie 2016, 18:30
Universitatea “Spiru Haret”
Sala Studio, Str. Ion Ghica, nr.13, parter
Intrarea este libera in limita locurilor disponibile

In aceasta conferinta, Georges Colleuil propune explorarea puntilor dintre mitologie si realitate, invitandu-ne intr-o incursiune plina de talc prin lumea misterioasa a simbolurilor si arhetipurilor inconstientului colectiv.

Eroii din indragitul serial de televiziune "Urzeala tronurilor", asemeni personajelor din mitologie, cat si arhetipurilor din arcanele de Tarot, pun in scena aventuri care se aseamana, in mod alegoric, cu multe dintre peripetiile noastre cotidiene. intalnim, asadar, tema protec iei teritoriului la regina Cercei, personaj ce corespunde arhetipului imparatesei; tema transformarii prin metafora mortii si a renasterii, cat si cautarea identita ii la John Snow, corespondentul Arcanei 13; tema serviciului si a spiritului cavaleresc la Brienne de Torth, asociata simbolisticii arcanei “Steaua”; motivul inchiderilor succesive, corelat cu personajul Sansa Stark, face trimitere la semnificatia arcanei “Casa Domnului”; setea de razbunare a Aryei ne trimite cu gandul la simbolistica “Justi iei” si exemplele pot continua astfel pentru fiecare personaj in parte.

Pentru un fin cunoscator al simbolurilor, specialist in mitologie si lingvistica, cum este Georges Colleuil, imaginarul specific serialului “Urzeala Tronurilor” reprezinta un teren de analiza psihologica si filosofica extrem de ofertant. Prin urmare, publicul va avea ocazia sa il urmeze pe firul conexiunilor subtile pe care le va realiza intre diferitele straturi psihologice, simbolice, filosofice si mitologice prezente in film.

Georges Colleuil este psihoterapeut, filozof, cercetator si scriitor francez de renume international. Pasionat de stiintele sufletului, Georges Colleuil a scris pana in prezent numeroase carti despre functiile terapeutice ale simbolurilor si a elaborat metode originale de sprijin pe calea evolutiei noastre interioare si exterioare, precum “Référentiel de Naissance” (Referentialul Arhetipurilor Personale), “Onomasofia”(procedeu de decodare a semnificatiei numelor si prenumelor) sau “Mitograma” (metoda de analiza si consolidare a mitului personal). Punctul comun in fiecare dintre metodele pe care le-a dezvoltat Georges Colleuil, consta in faptul ca a reusit de fiecare data sa converteasca fundamentele unor cunoasteri stravechi in instrumente de explorare si dezvoltare personala puse in slujba oamenilor de azi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri