Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei a ajuns la final, dupa ce a dus mai aproape de viitoarea cariera 200 de elevi din 14 scoli profesionale si licee tehnologice din judetul Prahova, care studiaza sa devina mecanici auto, operatori sonda, bucatari, frizeri si croitori.

Comunicat de presa

Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei a ajuns la final, dupa ce a dus mai aproape de viitoarea cariera 200 de elevi din 14 scoli profesionale si licee tehnologice din judetul Prahova, care studiaza sa devina mecanici auto, operatori sonda, bucatari, frizeri si croitori. Parte din campania „Romania Meseriasa”, proiectul este menit sa vina in completarea programei scolare si sa ii ajute pe elevii claselor IX-XI sa fie mai bine pregatiti pentru piata muncii.

In cele patru saptamani petrecute in Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei, aspirantii la cele 5 meserii vizate de proiect au avut ocazia sa aprofundeze fundamentele teoretice si practice in domeniul in care doresc sa profeseze. Alaturi de mentorii Gabriel Onofrei, Dumitru Gherghiceanu, Cezar Munteanu, Cristi Pascu si Mirela Diaconu au aflat secretele fiecarei meserii in parte si au invatat sa isi evidentieze punctele forte astfel incat sa devina meseriasi desavarsiti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES COLABOREAZĂ PENTRU O COLECȚIE VIZÂND UN VIITOR MAI BUN CU CLASSICS REBORN PENTRU PRIMĂVARA 2023 Club Originals- campania prin care adidas celebrează creativitatea noilor generații Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

In prima saptamana a taberei, viitorii mecanici auto au lucrat cot la cot cu fostul pilot Gabriel Onofrei, in atelierul sau auto. Ei au dezmembrat o masina, pe care apoi au reconstruit-o pas cu pas. Alaturi de mentorul lor, elevii au asamblat piesele auto, au invatat sa vopseasca si sa faca tinichigerie. Ei au primit si o vizita surpriza din partea fostului pilot Titi Aur, care a petrecut o seara impreuna cu tinerii meseriasi si le-a vorbit despre cum un mecanic priceput poate contribui la performantele unui pilot de raliu. In paralel, elevii care s-au pregatit pentru o cariera in domeniul petrolier au vizitat Institutul de Cercetari şi Proiectari Tehnologice de la Campina si au facut sesiuni de experimente alaturi de mentorul Dumitru Gherghiceanu, manager OMV Petrom.

A doua serie a Taberei Meseriasilor i-a gazduit pe viitorii bucatari, care au invatat de la Chef Cezar Munteanu cum sa prepare mancaruri sofisticate, dar si care sunt regulile intr-o bucatarie adevarata. Dupa ce au aprofundat timp de o saptamana trucuri in bucatarie si metode de selectie si pregatire a alimentelor, elevii si-au aratat maiestria intr-un concurs culinar jurizat chiar de Chef Cezar.

Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice

„In doar cateva zile de lucru alaturi de elevii din tabara, le-am vazut potentialul si, mai ales, evolutia – vor ajunge mari bucatari. Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei este un pas important pentru viitorul lor. Fiecare dintre ei pleaca de aici cu informatii si o experienta care ii vor ajuta in viitor. Am identificat deja cativa dintre elevi, carora intentionez sa le predau mai departe, dupa incheierea studiilor”, spune chef Cezar Munteanu, mentorul elevilor din Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei.

Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei a continuat cu saptamana viitorilor specialisti in frizerie, coafura si hairstyling.. Coordonati de Cristi Pascu ei si-au dovedit talentul in cadrul unui eveniment inedit in curtea castelului Bran, in care cei mai buni 10 viitori meseriasi au coafat zeci de turisti si localnici veniti sa viziteze castelul. In urma acestei experiente, una dintre eleve a caştigat de la Cristi Pascu un stagiu de practica in salonul lui din Bucuresti.

Seria liceenilor croitori a incheiat Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei. Indrumati de designerul vestimentar Mirela Diaconu, viitori croitori si designeri au organizat prima prezentare de moda din viata lor. Pornind de la un concept, au desenat creatiile, au ales materialele, au taiat sabloanele si au croit, cusut, si accesorizat rochii, tricouri si fuste, pe care le-au prezentat apoi pe podium, intr-o adevarata prezentare de moda.

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

„Plec din Tabara Meseriasilor cu lucruri pe care nu le stiam – despre meseria mea si despre mine. Am invatat notiuni de design vestimentar, am invatat despre istoria modei si am aflat ce inseamna sa faci o colectie de moda – de la idee, la desen, la croirea hainelor. Am organizat aici si prima prezentare de moda din viata noastra”, povesteste Cristian Toader, elev in clasa a XI-a la Liceul Tehnologic Anghel Saligny din Ploiesti, care a castigat si una dintre bursele in valoare de 500 lei lunar.

Pe langa atelierele practice dedicate fiecarei meserii, elevii au participat si la ateliere teoretice sustinute de traineri specializati. Liceenii au invatat despre lucrul in echipa, comunicarea eficienta, mentinerea relatiei cu clientii, dar si despre modalitatea corecta de a realiza un CV sau despre cum sa se prezinte la un interviu de angajare. Toate acestea au fost transpuse in activitati specifice, care sa le arate meseriasilor drumul de la idee la practica.

„Am identificat in Romania o nevoie reala de meseriasi bine pregatiti, pe care, din pacate, ii gasim din ce in ce mai greu. Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei ne-a aratat ca avem copii talentaţi, dar care au nevoie de indrumare personala, vocaţionala şi, mai ales, de o experienţa practica reala. De aceste lucruri are nevoie orice adolescent pentru a avea o sansa pe piata muncii.”, declara Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad O româncă a fost numită la conducerea unei renumite organizații internaționale de business pentru femei Ritualuri de Luna Nouă: activarea puterii de manifestare, atragerea dragostei și abundenței

Pe langa cei 200 de elevi, in Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei au participat si 40 de profesori din cele 14 institutii de invatamant. Ei au urmat cursuri menite sa ii ajute in relationarea si comunicarea cu elevii, echivalate cu 15 puncte de credit. In plus, cele 14 licee implicate in proiect vor fi dotate cu kit-uri multimedia, pentru a fi folosite la orele de curs.

Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei face parte din campania „Romania Meseriasa“, care işi propune sa aduca in atentia romanilor importanta educatiei profesionale, potentialul pe care il are tara noastra in aceasta directie si gasirea unor solutii pentru sustinerea sistemului de invatamant profesional.

• OMV Petrom a acordat 20 de burse lunare in valoare de 500 de lei celor mai priceputi elevi din tabara pentru a-si putea continua studiile si a-si duce pasiunea mai departe

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Caius Covrig investește milioane de euro și petrece timpul pe Seven Mile Beach, una dintre cele mai scumpe plaje din lume  România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE

• Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei este parte a campaniei OMV Petrom „Romania Meseriasa”, de sustinere a educatiei profesionale


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri