12:06, 2 Iunie 2015 publicat în Noutati

Crosul Verde pentru biciclete si concerte Grimus si Les Elephants Bizarres la prima editie a festivalului

Comunicat de presa

Un traseu cu biciclete, ateliere de reciclare creativa si concerte se numara printre activitatile organizate cu ocazia primei editii a NATURA Fest, un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Mediului, care se va desfasura, intre 5 si 6 iunie, in Parcul Cismigiu din Capitala.

Citeste si:
Zilele Horticulturii Bucurestene si Hortus FlorShow Romania – tot...
 Zilele Horticulturii...

NATURA Fest se va alinia astfel miscarii mondiale care se desfasoara sub egida Programului de Mediu al Natiunilor Unite (UNEP). Sloganul acestei editii este "Recicleaza, reutilizeaza, recreeaza".

Festivalul isi propune ca prin atelierele creative ce au la baza materiale reciclabile, destinate atat copiilor, cat si adultilor, si prin intermediul altor activitati sa atraga atentia asupra importantei protejarii mediului inconjurator. De asemenea, evenimentul urmareste responsabilizarea unui numar cat mai mare de locuitori fata de orasul in care traiesc si, implicit, fata de mediul natural.

Citeste si:
Psihologia culorilor: Proprietățile psihologice ale celor 11 culori...
Psihologia culorilor:...

Pentru a milita impotriva poluarii excesive din Capitala, NATURA Fest le-a pregatit bucurestenilor un traseu verde, mai exact Crosul Verde pentru biciclete (sambata, 6 iunie, de la ora 10:00). Inscrierea se va face pe baza unui material reciclabil adus de fiecare participant, iar organizatorii propun startul in Parcul Cismigiu, continuand pe Bulevardul Regina Elisabeta, Piata M. Kogalniceanu, Strada Vasile Parvan, Strada Berzei, Bulevardul Uranus, Piata Victoriei - Calea Victoriei – Bulevardul Regina Elisabeta, cu linia de finish tot in Parcul Cismigiu.

Doritorii sunt invitati sa vina cu bicicletele lor si sa aduca un material reciclabil, precum deseuri electrice si electronice/ baterii si acumulatori, urmand ca la finalul traseului fiecare “luptator pentru natura” sa primeasca un cadou din partea organizatorilor.

NATURA Fest propune persoanelor interesate o serie de activitati destinate tuturor categoriilor sociale, dar si mobilizarea publicului bucurestean in scopul de a participa la evenimente care au la baza protejarea mediului si educatia ecologica.

Programul va fi completat de ateliere si de o serie de concerte acustice, pe scena din Parcul Cismigiu urcand trupele Toulouse Lautrec, The Amsterdams, Grimus, Les Elephants Bizarres, Tony Baboon si Domino.

Ziua Mondiala a Mediului este un vehicul eficient pentru cresterea gradului de responsabilitate in raport cu mediul inconjurator la nivel mondial. Astfel, peste 100 de state adera, anual, la manifestarile programate cu aceasta ocazie.

Ziua Mondiala a Mediului a fost instituita in 1972 de Adunarea Generala a Natiunilor Unite (ONU) pentru celebrarea Conferintei "Ecologia Umana" de la Stockholm si reprezinta elementul cel mai important al "Programului pentru Mediu" al Natiunilor Unite (UNEP). Sloganul din acest an este "Seven Billion Dreams. One Planet. Consume with Care".

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe https://www.facebook.com/Natura.Fest .

NATURA Fest este organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditia, in parteneriat cu Asociatia pentru Cultura Urbana si Mediu si cu sprijinul Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri