Daca un milion de oameni ar schimba un bec traditional cu un bec LED, reducerea emisiilor de CO2 ar echivala cu retragerea a 6.700 de masini de pe sosele sau cu plantarea a 17 milioane de copaci pe an.

Comunicat de presa

Becurile cu LED consuma cu 85% mai putina energie decat becurile incandescente si au o durata de viata de pana la 20 de ani, de 20 de ori mai lunga decat cea a becurilor traditionale.

Compania IKEA va inlocui toata gama de produse de iluminat incandescente cu halogen cu becuri LED, pana in 2016. Astfel, milioane de oameni vor putea sa traiasca o viata sustenabila acasa, reducand consumul de energie. De asemenea, cele peste un milion de surse de iluminat din magazinele IKEA din lume vor fi inlocuite cu LED-uri sau cu alt tip de becuri ce consuma mai putina energie.

"LED-ul revolutioneaza iluminatul, utilizand mult mai putina energie fata de un bec traditional. Chiar si un bec LED mic poate avea un impact foarte mare, de vreme ce pretul energiei electrice creste in permanenta, iar consumul se mareste la nivel mondial. Ne dorim ca toata lumea sa-si permita sa traiasca o viata mai responsabila acasa si de aceea ne vom asigura ca preturile becurilor noastre cu LED sunt printre cele mai mici de pe piata”, spune Steve Howard, Chief Sustainability Officer, IKEA Group.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Magazinul IKEA ofera deja o gama larga de becuri LED. Astfel, clientii pot sa-si inlocuiasca inca de acum becurile incandescente cu cele cu LED, fara a schimba si corpurile de iluminat. Tehnologia LED poate schimba lumea:

  • Daca un milion de oameni ar schimba un bec traditional cu un bec LED, reducerea emisiilor de CO2 ar echivala cu retragerea a 6.700 de masini de pe sosele sau cu plantarea a 17 milioane de copaci pe an.
  • Tehnologia LED poate fi integrata in cele mai neobisnuite forme de design, becurile se aprind imediat si ofera o lumina calda.
  • Becurile cu LED sunt mult mai sigure deoarece nu se supraincalzesc si nu contin mercur.

Un sondaj realizat in iulie 2012, la care au participat 6.000 de consumatori din China, Rusia, Germania, Marea Britanie, SUA si Suedia, a aratat ca multi dintre acestia nu cunosc beneficiile tehnologiei LED. Avand in vedere ca becurile LED duc la reducerea cu pana la 25% a consumului de energie, 60% dintre consumatori iau in considerare inlocuirea becurilor traditionale.

Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Lifestyle Feminin.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri