In comunitatea online Dacic Cool (www.daciccool.ro), sarbatoarea numelor indragite de romani continua! Pana pe 2 octombrie, cand in calendarul ortodox este praznuit Sfantul Ciprian, sunt sarbatoriti toti cei cu numele Ciprian sau care poarta nume derivate. Magazinul online Dacic Cool (www.magazin.daciccool.ro) le face cadou tuturor dublarea comenzii: pentru fiecare produs comandat, persoanele cu numele Ciprian primesc inca un produs gratuit.

Comunicat de presa

Prenumele des intalnit Ciprian este un derivat cu sufixul -an de la numele insulei Cipru si s-ar traduce prin cel care este din Cipru, insula unde se spune ca s-ar fi nascut, din spuma marii, Afrodita, zeita frumusetii si a iubirii. Tocmai de aceea, insula Cipru este supranumita si Insula Afroditei. In latina, numele Cyprianus, cu femininul Cypriana, este atestat din primele secole ale erei noastre, numai la crestini. Calendarul ortodox consemneaza doi sfinti cu acest nume: Sfantul Ciprian al Cartaginei, fost episcop al Cartaginei, decapitat in anul 258 si praznuit pe 16 septembrie si Sfantul Ciprian, cunoscut ca aparatorul de farmece si vraji, sarbatorit de Biserica Ortodoxa pe 2 octombrie.

Despre Sfantul Ciprian se stie ca a trait in timpul Imparatului Diocletian (284-304) si ca a fost la inceput vrajitor, filosof si slujitor al zeului Apollo. Dupa ce a constientizat marea putere a lui Dumnezeu, Sfantul Ciprian s-a botezat crestin si a murit ca martir, pe 2 octombrie 304. Mana sa dreapta se pastreaza in biserica Sfantul Ciprian - Zlatari din Bucuresti, biserica situata pe Calea Victoriei, intre strazile Stavropoleos si Lipscani.

Retail jobs

In cultura romana, personalitatea cea mai importanta cu acest nume este compozitorul Ciprian Porumbescu, nascut la 14 octombrie 1853 in Bucovina, la Sipotele Sucevei. A studiat muzica la Suceava si Cernauti, unde a condus corul Societatii Culturale Arboroasa, apoi a urmat cursurile Conservatorului de la Viena, unde a dirijat corul Societatii Studentesti Romania Juna. In 1871, la aniversarea a 400 de ani de la zidirea Manastirii Putna, Ciprian Porumbescu s-a numarat printre participantii la festivitati, alaturi de Mihai Eminescu, Ioan Slavici, A.D. Xenopol si altii, uimind asistenta cu talentul sau de violonist.

In scurta sa viata, curmata de tuberculoza la numai 29 de ani, Ciprian Porumbescu a lasat mostenire posteritatii peste 250 de compozitii, dintre care cele mai cunoscute sunt Cantecul Tricolorului, Imnul Unirii - Pe-al nostru steag, Balada pentru vioara si opereta Crai Nou, pe un text de Vasile Alecsandri.

Citeste si:
Marin Cazacu, unul dintre cei mai apreciati violoncelisti ai...
Marin Cazacu, unul dintre cei...

Despre persoanele cu numele Ciprian se spune ca sunt firi introvertite, inzestrate cu un spirit fin de observatie. Rabdatori si perfectionisti, dau dovada de un stoicism rar intalnit. Se mai spune despre ei ca iubesc natura, linistea si ca le-ar placea uneori sa fie Robinson Crusoe si sa se refugieze, din cand in cand, pe o insula pustie, unde sa poata medita in liniste. In acelasi timp, au un spirit avangardist si detesta rutina. Se pare ca au inclinatii catre studii de lunga durata, sunt creativi si se simt atrasi de tot ce e nou. In plan profesional, se pot orienta catre informatica si noile tehnologii, dar si spre arta sau moda. Sunt foarte selectivi cand vine vorba de prieteni, iar aleasa inimii lor trebuie sa fie o gospodina desavarsita.

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Lifestyle Feminin.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri