Atunci când sunt invitate la un eveniment, doamnele își doresc să-și scoată în evidență feminitatea și senzualitatea. Și cum altfel ar putea face acest lucru dacă nu cu ajutorul unor rochii elegante? Suntem siguri că toate doamnele au măcar o rochie simplă în garderobă, pe care nu apucă să o poarte atât de des pe cât și-ar dori, doar din cauza faptului că nu atrage atenția. Dacă sunteți pricepută în ale croitoriei și vă doriți să dați un look nou rochiilor dumneavoastră, atunci rămâneți cu noi. În rândurile ce urmează vă vom vorbi despre câteva aplicații ce se pot lipi sau coase pe diverse materiale, pentru a vă face ținuta mai frumoasă.

Dacă vă doriți să strângeți bani pentru diverse activități și să nu dați o avere pe rochiile de seară, vă sfătuim să vă cumpărați o rochie simplă. Aceasta poate avea orice siluetă vreți, de la cele de tip A, până la cele conice sau mulate. Dacă vă face plăcere să coaseți și sunteți îndemânatică în domeniu, veți reuși să transformați rochia în cauză într-o adevărată piesă de designer. În continuare, vă vom prezenta ideile noastre de înfrumusețare a ținutei, pentru a vă inspira. Să începem!

  • Voalurile – sunt țesături fine din mătase sau bumbac ce pot aduce un iz de poveste oricărei rochii. După ce vizitați mediul online pentru a alege materialul potrivit, sau chiar mergeți fizic la magazinul preferat de țesături, vă veți întoarce acasă inspirată și gata de cusut. Dacă aveți o rochie cu mâneci trei sferturi, puteți aplica un voal în jurul manșetelor, până la încheieturi, ce vă va face să arătați ca o prințesă. Totodată, dacă articolul dumneavoastră vestimentar are mâneci scurte, puteți coase voalul în partea de sus a umărului și lăsa să cadă lin peste brațe. Veți obține o rochie elegantă ca din basme și respirabilă, perfectă pentru verile călduroase. Ideile noastre nu se opresc aici, așa că vom continua cu...
  • Volanele – asemănătoare ca înfățișare cu colege voaluri de mai sus, volanele sunt confecționate din materiale ceva mai rigide, cum ar fi tulle-ul. Dacă rochia dumneavoastră este mulată, îi puteți da un plus de vibranță cu câteva volane așezate inteligent pe zona coapselor, sau chiar pe întreaga lungime a fustei. Alegeți o culoare din aceeași paletă cu rochia, pentru a avea un aspect cât mai complet. Aceste aplicații sunt alegerea perfectă pentru ținutele extravagante.
  • Ștrasurile – sunt pietricele sau cristale strălucitoare special confecționate pentru a fi lipite în modele atrăgătoare pe diverse materiale. Puteți transforma o rochie simplă într-o rochie eleganta de seara dacă ținuta dumneavoastră are un decolteu adânc. Lipiți ștrasurile pe bordura aferentă, în zona mânecilor și la baza fustei pentru un look senzual, de milioane. Veți impresiona pe toată lumea.
  • Dantela – este o țesătură fină ce necesită puțin mai multă atenție atunci când este cusută, însă ce dă rezultate incredibile. Puteți asorta dantela la o rochie neagră, de exemplu, pentru un iz misterios și atrăgător. Dacă aveți experiență în croitorie, puteți confecționa și un bolero din acest material, pe care să îl purtați deasupra rochiei. Veți fi cea mai surprinzătoare doamnă dintre invitați.
  • Broderiile – sunt compoziții ornamentale fabuloase ce se încadrează și ele în categoria destinată doamnelor cu experiență. O rochie în culori pastelate precum lila sau dusty-rose va ieși în evidență cu câteva broderii în culori contrastante. Puteți broda flori, fluturași, inimioare sau modele abstracte ce vă vor scoate silueta în evidență și astfel, veți ajunge să fiți admirată de toată lumea.
  • Florile din șifon – șifonul este un material asemănător tulle-ului. Este rigid și se poate modela ușor în diferite forme. De exemplu, dacă aveți o rochie lungă și largă pe trup, puteți coase flori din șifon la baza fustei și a mânecilor pentru a o transforma în rochie elegantă. Indicat ar fi să asortați culoarea materialului folosit cu cea a rochiei, însă dacă vă simțiți curajoasă și vă doriți să exprimați vizibil acest sentiment, atunci puteți alege și culorile contrastante. Cu siguranță, veți atrage toate privirile și veți semăna cu o prințesă.

Acum că v-am enumerat câteva aplicații ce pot transforma orice rochie simplă într-una cu potențial de designer, sperăm să puteți face alegerea potrivită pentru a vă impresiona partenerul sau prietenii pe care îi însoțiți la eveniment. Happy sewing!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri