22 Decembrie 2021 publicat în Moda 11 share-uri

Garderoba capsulă este un termen încă prea puțin cunoscut. Cu toate acestea, crearea uneia te ajută să ai mereu la îndemână ținute complete și la modă. Este realizată din piese atemporale, în tendințe, care se îmbină perfect între ele.

În loc să cumperi haine piesă cu piesă, uneori greu de combinat, te poți concentra pe calitate, în detrimentul cantității, pentru că poți crea diferite ținute cu foarte puține piese. Dincolo de un stil vestimentar, garderoba capsulă este și un stil de viață. Un mod mai responsabil de a consuma. Dacă ești deja fan al acestui concept, iată câteva sfaturi pentru a-ți crea o garderobă capsulă eficientă.

Definește-ți stilul vestimentar

Este un prim pas esențial. Pentru că îți dorești să obții o garderobă care să ți se potrivească, trebuie să începi prin a-ți defini stilul: feminin, casual, sportiv, elegant etc. Pentru a afla acest lucru, întreabă-te cum arăți în fiecare zi. Ce porți cel mai des pentru a merge la serviciu? Preferi costume sau o ținută mai casual? Ce porți în weekend: preferi blugi cu bocanci de iarna, pantofi sport sau o pereche de cizme lungi din piele? Participi des la evenimente elegante? Cu ce ​​te îmbraci pentru o seară în oraș? Răspunsurile la aceste întrebări îți vor arăta ce porți cu adevărat, prin urmare, care este stilul tău, iar asta te va ajuta să alegi piesele vestimentare potrivite.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

Sortează-ți garderoba

Când știi care este stilul tău, poți trece la sortarea garderobei tale. Să recunoaștem, poate fi puțin cam dur, dar este cathartic. Începe prin a scoate toate hainele și creează trei grămezi: cea pentru hainele care îți plac și le porți des, a doua, pentru cele care îți plac, dar le porți doar ocazional, iar cea de a treia dedic-o celor pe care nu le porți niciodată (sau poate chiar ai uitat că le-ai cumpărat). Poți depozita primul teanc în dulap, iar hainele din ultimul teanc le poți vinde sau dona. În ceea ce privește cea de-a doua grămadă, o poți păstra timp de o lună: piesele purtate în această perioadă pot rămâne, restul, nu.

Fă un bilanț al nevoilor tale

După ce ai trecut de etapa sortării, poți face liniștită un bilanț al nevoilor tale. De exemplu, dacă ți-ai dat seama că porți foarte des puloverul tău negru, poate ar fi o idee bună să-ți cumperi un al doilea. Dar reține că acesta nu este un motiv să faci cumpărături iresponsabile! Ce piese ar trebui să ai? O garderobă capsulă de succes este, mai presus de toate, o bază bună pentru viitoarele tale ținute. Și așa ajungem la următorul pas.

TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte

Elementele de bază atemporale

Prin atemporal ne referim la piese care sunt mereu frumoase, mereu în ton cu vremurile și care au puține șanse să se transforme în sezonul următor. În această categorie intră:

  • Trenciul: alege unul bej, cu curea sau cordon, pentru o versiune cu adevărat atemporală;
  • Blazerul: preferă culorile neutre, clasice, precum negru, gri, bleumarin, cămilă;
  • Blugii clasici: albaștri, negri;
  • Pantalonii eleganți: pe care îi poți purta la birou;
  • Cămașa albă: alege una supradimensionată, niciodată una mulată;
  • Puloverul: optează pentru modele oversize;
  • Tricouri: alb, negru, gri și marinar, pentru un combo perfect;
  • Două sau trei rochii: optează pentru croiurile drepte sau în A și nu uita de rochia neagră elegantă;
  • Jacheta din denim;
  • Sahariana sau parka: alege una cu dublură, astfel o vei putea purta iarna, dar și primăvara sau toamna;
  • Un palton: alege unul din lână, de bună calitate;
  • Câteva perechi de pantofi atemporale: botine sau cizme din piele, adidași, bocanci, mocasini, pantofi cu sau fără toc.

Ultimul pas este amprenta personală. Pentru a nu te plictisi de garderoba ta capsulă, adaugă câteva piese statement. În acest scop, folosește-te de imprimeuri sau culori care te definesc și de câteva piese vestimentare la modă care ți se potrivesc și accesoriile preferate. De exemplu, o eșarfă cu imprimeu leopard sau o bluză fină din organza. Și, mai ales, nu uita să te distrezi creând garderoba perfectă pentru tine.

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri