6 Octombrie 2021 publicat în Moda 18 share-uri

Care sunt principalele tendințe în moda toamnei 2021 și ce se poartă în acest sezon? Pentru exemplificare și inspirație, v-am pregătit 12 ținute și lookuri de toamnă: 

Vestea bună a acestui sezon este că putem renunța la blugi în favoarea fraților lor mai eleganți și mai distinși: pantalonii. În moda toamnei 2021, vom regăsi foarte des pantalonii supradimensionați, chiar și purtați la locul de muncă, asortați fie cu un tricou sau bluză cu un imprimeu grafic (pentru un look mai casual sau chic urban), cu un pulover tricotat și călduros sau chiar cu un top tip corset și tocuri dacă vorbim de o ieșire în oraș. Iar dacă în sezoanele trecute, pantalonii cropuiți, de lungime mai scurtă, făceau furori, în acest sezon, pantalonii capătă o lungime integrală, pentru un look mai sofisticat și alungind optic și piciorul. Ah, și dacă tot am menționat cuvântul blugi, trebuie să spunem că cei skinny nu își mai au locul în acest sezon, fiind înlocuiți de cei drepți sau cu deschidere evazată sau de cei timp mom’s jeans. Talia înaltă se menține în tendințe.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile

Carourile nu se dezic nici ele de acest anotimp așa că nu ezitați să vă scoateți din garderobă paltonul, blazerul, fusta preferată sau pantalonii în acest imprimeu. Se potrivesc de minune cu o pereche de mocasini sau de pantofi cu talpă mai groasă. Vestele tricotate tip pulover (dar fără mâneci), ușor supradimensionate, sunt și ele în tendințe. Detaliile fac diferența în cazul lor și în toamna 2021 sunt de preferat cele cu detalii sau un pattern mai deosebit în locul celor simple. Acest veste tip pulover pot fi purtate ca atare, cu o pereche de blugi sau pantaloni dacă vremea este caldă și permite acest lucru, sau peste rochii, helănci pe gât sau cămăși dacă vremea este rece.

Influența anilor ’90 este și ea puternic resimțită în această toamnă, iar fustele mini peste care suprapunem un cardigan maxi sau sarafanele delicate purtate cu tricouri pe dedesubt și pantofi sneakers ne întorc înapoi în timp. Influențele tinerești ale acelor ani plini de viață și culoare aduc un suflu inedit modei toamnei 2021.

O altă noutate a acestei toamnei o reprezintă mesajele grafice de pe ținute, mai ales de pe topuri, hanorace sau bluzele sport. Iar dacă înainte le considerăm doar apanajul tinerilor, moda acestei toamne ne demonstrează că nu suntem niciodată prea în vârstă să facem sau să purtăm ceea ce ne place. Printurile cu mesaje pot fi purtate la orice vârstă și pot exprima cel mai bine ceea ce gândești sau te inspiră, transmițând ceea ce îți dorești fără să o comunici în mod direct. Și dacă suntem îndrăzneți în materie de modă, putem combina astfel de piese vestimentare cu slogane și mesaje imprimate pe ele cu fuste sau pantaloni eleganți. Vom obtine o ținută declarativă, în asentiment cu mesajul individual.

În ceea ce privește paleta cromatică a sezonului de toamnă 2021, evident că nuanțele pe care le purtăm vor fi și ele inspirate și în ton cu vremea de afară și propria dispoziție. Așadar, și în această toamnă, culorile de pământ (tonuri de maro, cald mai ales, bej, ocru, cărămiziu, bronz, verde salvie sau kaki) și cele neutre (griul maro numit taupe, gri, bleumarin) sunt în vogă, la fel ca și culorile mai închise, mai dramatice (roșu burgund, albastru navy, mov prună). Printre acestea însă își fac simțită prezența și nuanțe vibrante și îndrăznețe, aproape electrice, de violet, galben muștar, albastru deshis sau magenta. Color-block-ul în care le putem combina pe toate (atenție, introducem și un element sau o culoare neutră în acest caz) se menține și el în tendințe.

Pentru inspirație, v-am pregătit mai jos câteva exemple de ținuturi și look-uri pentru această toamnă:

Foto: De la Victoria Chudinova /Shutterstock Foto: De la Victoria Chudinova /Shutterstock Foto: De la Maria Markevich /Shutterstock Foto: De la Victoria Chudinova /Shutterstock Foto: De la Dmitry_Tsvetkov /Shutterstock Foto: De la Victoria Chudinova /Shutterstock Foto: De la Victoria Chudinova /Shutterstock Foto: De la puhhha /Shutterstock Foto: De la Street style photo /Shutterstock Foto: De la Victoria Chudinova /Shutterstock Foto: De la HighKey /Shutterstock Foto: De la Victoria Chudinova /Shutterstock

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri