9 Ianuarie 2015 publicat în Moda 1 share-uri

Creatiile Cristinei Cernei sunt pline de viata si au puterea de a te purta in lumi de poveste. Le-am descoperit la lansarea colectiei Fusion by Cernei iar acum avem oportunitatea de a intelege mai bine, universul creativ al Cristinei Cernei: Mixuri de stiluri, materiale cu texturi si imprimeuri diferite cat si concentrarea mai multor idei, este o caracteristica importanta a hainelor mele si atunci m-am gandit sa denumesc acest brand (linie vestimentara) simplu: Fusion By Cernei. Acest proiect l-am inceput in 2007, dar cu denumirea aceasta doar din 2008

De ce ati ales sa fiti designer?

Totul a pornit de la o adevarata pasiune pentru haine, culoare si forme, chiar de cand eram copil, care s-a dezvoltat pe parcurs. Am realizat ca acesta este lucrul pe care pot sa-l fac cel mai bine si care imi da cele mai multe satisfactii.

Cum a inceput proiectul Fusion by Cernei?

Cristina Cernei: Mixul de stiluri, materiale cu texturi si imprimeuri diferite cat si concentrarea mai multor idei, este o caracteristica importanta a hainelor mele si atunci m-am gandit sa denumesc acest brand (linie vestimentara) simplu: Fusion By Cernei. Acest proiect l-am inceput in 2007, dar cu denumirea aceasta doar din 2008

Care sunt elementele care va diferentiaza de alti creatori de moda?

Cristina Cernei: Cred ca tocmai fuziunea despre care am vorbit, dar acordand atentie egala formelor anatomice si feminitatii pe care n-am dorit sa le minimizez.

Care sunt materialele folosite in realizarea colectiilor si care este motivatia alegerii lor?
In principal folosesc materiale naturare, cursive. Si materiale despre care s-ar putea spune ca sunt nonconformiste: izopen, neopren, burete sau fibre de materiale maleabile, care au in compozitie fire metalice. Prefer materiale Uni, pentru ca permit insertia altor texturi (broderii, dantela, pictura) si aplicatii manuale.

Cum caracterizati femeia care imbraca tinutele Cernei?

Cristina Cernei: Sunt femei cu multa personalitate, fara prejudecati, cu o minte deschisa si sunt artistic feminizate.

Care sunt piesele vestimentare care nu ar trebui sa lipseasca niciodata din garderoba unei femei?

Cristina Cernei: In principal, accesoriile diverse care pot creste valoarea oricaror tinute, dar cred ca o femeie trebuie sa poarte rochie, care este un articol definitoriu al garderobelor feminine.

Ce parere aveti despre felul in care se imbraca romancele in viata de zi cu zi?

Cristina Cernei: Cred ca fac tot posibilul sa respecte Eticheta momentului sau situatiilor, respectand si regulile impuse de job, societate oarecum rigida. Poate ar trebui mai mult curaj si vointa.

Cum ati caracteriza acest "job" de designer in Romania de azi?

Cristina Cernei: Prea des intalnit. Intrucat eu il consider un job mai mult vocational decat voluntar.

Ce case de moda sunt in topul preferintelor dvs?

Cristina Cernei: Din punct de vedere istoric, consider ca Chanel este o mare casa, dar pentru prezent inclin mai mult spre Yoji Yamamoto, Kenzo, Manisha Arora, Husein Chalayan.

Iar in Romania, pe langa cei consacrati si cunoscuti, consider ca tinerii designeri vor fi cei care vor domina lumea modei romanesti.

Care este partea cea mai frumoasa si care va ofera cele mai mari satisfactii ca designer?

Cristina Cernei: Finalizarea conceptiei produsului. Prin aparitia lui fizica, iar apoi fericirea, multumirea si satisfactia celui pentru care este destinat.

Iti recomandam si:

(FOTO) O seara de poveste in universul creatoarei de moda Cristina Cernei!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri