21 Martie 2008 publicat în Lifestyle 10 share-uri

De ce atunci cand visam traim senzatii pe care in viata reala nu le-am putea experimenta niciodata? De ce visam caderi in gol, de ce visam persoane pe care nu le-am mai vazut niciodata si de ce in vise putem realiza ceea ce ne este refuzat in viata reala?
Iubim noptile linistite in care mintea si sufletul nostru se elibereaza de stresul si grijile cotidiene, iubim noptile in care pur si simplu ne rupem de realitate si traim pret de cateva momente intr-o lume straina de cea pe care o cunosteam pana acum. Atunci cand visam, imagini, sunete, idei, emotii se succed ametitor in subconstientul nostru. Dar ce este visul? De ce atunci cand visam traim senzatii pe care in viata reala nu le-am putea experimenta niciodata? De ce visam caderi in gol, de ce visam persoane pe care nu le-am mai vazut niciodata si de ce in vise putem realiza ceea ce ne este refuzat in viata reala?

Din punct de vedere psihologic, visul apare mai ales in tipul somnului REM, acel somn care se recunoaste prin miscarea corpului in somn si a globilor ocularili (REM inseamna Rapid Eye Movement, adica Miscarea Rapida a Ochilor). In timpul somnului, capacitatile cognitive precum memoria si gandirea trec pe un plan secundar, evenimentele ce au loc in timpul visului fiind percepute si traite ca evenimente ce se intampla in lumea fizica. Oamenii viseaza involuntar de vointa lor, nu-si aleg visele pe care le au si este practic imposibil ca acestea sa fie transpuse vreodata in lumea fizica. Si cu toate acestea, in asa-zisele “vise lucide” constientizam ca visam si putem schimba aspecte care tin de atmosfera sau de cadrul visului respectiv. Ne putem controla visul, dandu-i uneori finalul pe care vrem ca acesta sa-l aiba.

Marele psihanalist Freud a ajuns la concluzia ca visele revela amintiri foarte indepartate, unele chiar din perioada copilariei. Unele probleme, traume sau dorinte refulate din perioada copliariei revin in subconstient sub forma viselor, iar interpretarea viselor “nu are in vedere ansamblul visului, ci fiecare din elemetele sale de continut, ca si cum visul ar fi un conglomerat in care fiecare fragment de mineral reclama o determinare aparte”. Tot in conceptia acestuia, visul reprezinta o poarta deschisa catre subconstient, constituind in acelasi timp si maniera in care se implinesc dorintele refulate. Visul poate fi inteles doar daca il raportam la inconstient, de aceea putem spune pe buna dreptate ca visele dezvaluie multe lucruri despre noi. Visul apare noaptea, visul pe care il avem este doar al nostru, ne apartine. Este practic imposibil sa mai existe o alta persoana care sa aiba simultan acelasi vis, in cele mai mici detalii.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri