6 Decembrie 2011 publicat în Lifestyle 3 share-uri

In una dintre cele mai magice nopti de decembrie, copiii mai mult sau mai putin cuminti din intreaga lume, insa si adultii, il asteapta cu sufletul la gura pe Mos Nicolae.

Mos Nicolae in Portugalia

In Guimaraes din Portugalia Sfantul Nicolae este sarbatorit anual inca din Evul Mediu ca patronul tinerilor in cadrul unor festivitati numite Nicolinas ce tin de pe 29 noiembrie pana pe 7 decembrie. In restul Portugaliei, lui Mos Nicolae nu i se acorda o importanta deosebita.

Mos Nicolae in Croatia

In Croatia, Mos Nicolae (Nikolaus) viziteaza copiii de ziua Sfantului Nicolae (Nikolinje) si le aduce cadouri, laudandu-i pentru comportamentul bun din anul ce a trecut si explicandu-le ca trebuie sa fie cuminti in continuare si in anul ce urmeaza. Daca nu reusesc sa isi asculte parintii, copiii vor fi vizitati de Krampus ce le va lasa o nuia cu care adultii sa ii disciplineze.

Mos Nicolae in Grecia

In Grecia, Sfantul Nicolae nu este asociat cu cadourile, traditia aceasta fiind indeplinita de Sfantul Basil din Cesarea, sarbatorit de Anul Nou. Sfantul Nicolae este considerat in aceasta tara protectorul marinarilor, ziua sa fiind marcata de festivitati in porturi. De asemenea, sarbatoarea Sfantului Nicolae este asociata si cu trei sarbatori pe care le preceda: Sfanta Barbara (4 decembrie), Sfanta Sawas (5 decembrie) si Sfanta Ana (9 decembrie), denumite in mod colectiv Nikolobarbara.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri