Printul Charles vorbeste intr-un documentar realizat de catre Travel Channel, despre valoarea inestimabila a stilului de viata transilvanean, aflat inca in armonie deplina cu natura.

"Ultimul colt salbatic din Europa, ultimul loc unde viata oamenilor a a ramas in perfecta armonie cu natura. Aceasta este Transilvania", spune Printul Charles in documentarul Wild Carpathia, realizat de catre postul de telviziune britanic Travel Channel. De altfel, in cadrul documentarului, Printul Charles a glumit ca este un descendent al lui Vlad Tepes si ca in felul acesta se justifica atractia sa fata de Transilvania.

Filmul documentar Wild Carpathia, prezentat de catre Charlie Ottley, realizator Travel Channel face un portret flatant Transilvaniei. Mai mult decat atat, Printul Charles vorbeste cu foarte mult suflet despre necesitatea conservarii magiei pe care o ascund inca, muntii si padurile Carpatilor. Romania este "ultimul colt al Europei unde vezi ce inseamna cu adevarat sustenabilitatea, rezistenta naturii si pastrarea unor ecosisteme intregi in beneficiul intregii omeniri".

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Filmul este dedicat in primul rand muntilor Carpati si padurilor lor, descrise ca "ultimul mare teritoriu salbatic al Europei". „Mare parte din acest lant muntos inconjoara o parte a Romaniei, cunoscuta sub numele de Transilvania. Este un loc de mit si legenda, un taram unde urletul indepartat al lupilor mai infioara, inca, aerul noptilor”.

In documentar este prezentata si munca nobilului transilvanean, contele Tibor Kálnoky care incearca sa prezerve minunatiile acestei lumi, printr-o munca de restaurare si promovand in acelasi timp, turismul ecologic, pe mosia sa. Contele Kálnoky administreaza de altfel si cele trei proprietati ale Printului Charles in Transilvania, care, dupa ce au fost renovate, au fost transformate in case de oaspeti cu o atmosfera unde timpul s-a oprit parca in loc, la inceput de secol XIX.

Fragment din documentarul Wild Carpathia, unde contele Kálnoky si Printul Charles vorbesc despre minunatia locurilor:

Charlie Ottley discuta cu oamenii locului, merge in drumetie pe vai si se lasa cuprins de frumusetea naturii transilvane, de oamenii si traditiile lor locale. El a stat de vorba cu mestesugari, artisti si militanti ecologisti, pentru a transmite un mesaj frumos la adresa Romaniei si a frumusetilor sale.

Telespectatorii britanici si cei din toata lumea au avuta stfel ocazia sa descopere un nou chip al Romaniei: o tara cu o natura fascinanta, demna de a fi cunoscuta si admirata.

Vezi tot documentarul Wild Carpathia:

Foto front si main: jas_gd


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri