V-ati intrebat vreodata care este timpul optim al unei partide de amor ca-n filme? Cum il evaluam? Ei bine, o veste buna! Cercetatorii s-au gandit sa ne lamureasca putin in acesta privinta.
V-ati intrebat vreodata care este timpul optim al unei partide de amor ca-n filme? Cum il evaluam? In ore sau minute? Partida de o noapte va seamana a poveste de adormit copiii, iar cea de cateva minute ati catalogat-o deja drept esec total? Ei bine, o veste buna! Cercetatorii s-au gandit sa ne lamureasca putin in acesta privinta. Conform unui studiu recent, partida de amor perfecta dureaza.... intre 8 si 13 minute. Bineinteles, fara sa punem la socoteala preludiul aferent acestuia...

Intr-un studiu publicat in Revista Medicinii Sexuale, sexologi din Canada si Statele Unite trag concluzii referitoare la durata ideala a unei partide de sex. Va gandeati ca e minunat cand depasiti recordul de 20 de minute? Ei bine... nu e chiar asa. Specialistii spun ca o partida de 19,96 minute este prea lunga, iar una de 1,25 minute- prea scurta. La cate minute se rezuma un act sexual optim atunci? Ei bine, conform studiului, o partida buna de sex se consuma in 4,91 minute, iar o partida grozava presupune un timp de 8 minute.

La realizarea acestui studiu au contribuit 33 de cercetatori. Toti au fost de acord ca 1-2 minute reprezinta un timp mult prea scurt pentru un partida de amor satisfacatoare. O partida obisnuita ar trebui sa se consume intr-un timp de 3-7 minute. “O partida de sex de 30 de minute -este prea mult pentru oricine”, spun ei. Partida ideala se incadreaza undeva intre 7 si 13 minute.

“Acest studiu nu este menit sa determine oamenii sa-si programeze durata actului sexual. Nu as vrea ca rezultatele acestui studiu sa devina subiect de barfa generala sau informatii in functie de care iti evaluezi propriul act. Durata optima a unei partide de amor depinde in mare parte de fiecare cuplu in parte. Iar cuplul trece prin anumite schimbari in timp. Vreau doar ca oamenii sa realizeze ca partidele de lungimea maratoanelor care sunt promovate pe marile ecrane si in media tin de domeniul science fiction”, spune Eric Corty, profesor de psihologie la Universitatea din Pennsylvania si unul din autorii studiului.

Unii cercetatori si sexologi spun ca ideea de a caracteriza sexul doar din punct de vedere cantitativ este eronata. “Se pleaca de la o premisa total gresita. Nu cred ca exista act sexual lung sau scurt pentru ca nu conteaza timpul, ci calitatea experientei sexuale”, afirma Alex McKay, cercetator din Canada. Durata optima a unui act sexual depinde de cele mai multe ori de context si de fiecare cuplu in parte.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri