Iata care sunt in conceptia lui Robert Greene cele 48 de legi esentiale pentru a reusi in viata. Cele 48 de legi ale puterii sunt un adevarat ghid de forta personala.
Cartea “The 48 Laws of Power” (“Succes si putere. 48 de legi pentru a reusi in viata”) de Robert Greene si Joost Elffers poate fi considera pe buna dreptate un urmas demn si modern al cartii "Printul" de Machiavelli. Unele legi expuse aici par machiavellice in intelesul figurat al cuvantului. Nu ne invata cum sa evoluam spiritual, nici sa fim buni unii cu altii, nici sa fim intotdeauna cinstiti si corecti, nici sa lasam de la noi, nici sa intoarcem obrazul celalalt asa cum ni se spune in Biblie.

Cele 48 de legi ale puterii ne invata cum sa reusim in viata, cum sa obtinem succesul si puterea, cum sa obtinem ceea ce vrem de la cei din jurul nostru sau cum obtin altii ceea ce vor de la noi. Uneori prin dominare, manipulare si tactica, controlul mintii si a vointei celorlalti, ajungand la scop scuzand mijloacele... Autorii vin in sprijinul ideilor loc cu exemple concrete si reale din istorie, cu exemple de invingatori si invinsi. Considerata de unii drept imorala sau amorala, cartea de fata este cu siguranta o lectura interesanta, care schimba usor perspectivele. Este atat de rau sa vedem si fata cealalta a lumii?

Cele 48 de legi ale puterii

Puterea este un termen relativ. Poti extrage ce este bun din legile lui Robert Green si mai ales poti invata cum sa ai putere asupra propriei vieti. O poti lua ca pe o lectie de supravietuire in aceasta lume care nu este intotdeauna mirifica sau iti poti face o idee a modului in care gandesc ceilalti. Oricum ar fi, te poate ajuta. Avem liber arbitru si stim sa discernem intre bine si rau. Cele 48 de legi ale puterii pot fi percepute drept pozitive si morale, norme din care inveti de bine. Aceleasi 48 legi ale puterii pot fi privire drept negative si otravitoare, norme care intriga la rau. Adevarul este in ochii celui care le priveste. Iata care sunt cele 48 de legi ale puterii in perceptia lui Robert Greene. Am sintetizat si explicatia pe care autorul american a atribuit-o unora dintre ele.

1. Niciodata sa nu-ti eclipsezi Maestrul. Daca vrei sa atingi puterea, fa-l sa se simta mai puternic decat tine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri