Nu intotdeauna e posibil sa prevenim depresia, insa intr-o anumita masura, urmatoarele strategii pot ajuta la reducerea riscului de aparitie/reaparitie a depresiei:

Exercitii regulate
Practicarea regulata de exercitii ajuta la eliminarea stresului si poate preveni ori reduce depresia. Exercitiile aerobice si yoga aduc mari beneficii: reduce stresul si schimba dispozitia in sens pozitiv. Exercitiile aerobice pot creste nivelurile substantelor chimice in creier care sunt responsabile de mentinerea bunei-dispozitii, cum ar fi endorfinele, adrenalina, serotonina. Alte beneficii ale exercitiilor fizice: scaderea in greutate (daca este necesar), cresterea tonusului muscular si imbunatatirea imaginii de sine. Yoga contribuie la stretching-ul muscular si la o relaxare profunda.
Scaderea consumului de alcool si tratamentul pentru abuzul de droguri
Alcoolul si drogurile pot contribui la accentuarea depresiei. Daca poti intrerupe singur consumul de astfel de substante, fa-o! Daca crezi ca esti dependent de astfel de substante, cere ajutorul pentru tratament de specialitate.
Mananca sanatos
Obisnuieste-te sa ai o dieta sanatoasa, cu continut scazut de grasimi, bogata in fibre, in vitamine si minerale. Consumul de vitamina B-complex (ce se gaseste in cereale) si omega -3 acid gras (in pestele oceanic, uleiul de peste si seminte de in).
Respecta-ti orele de somn
Dormi atat cat trebuie (aproximativ 8 ore) pe noapte. Daca suferi de insomnie, cere tratament medicului, deoarece insomnia cronica este considerata un factor de risc in depresii.

Autor: Psihoterapeut Elena Cozma Psiholife.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Mai multe informatii de specialitate puteti gasi si pe site-ul: www.psycom.net

Foto homepage: Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri