Asa cum spunea Hippocrates: 'Let your food to be your medicine and your medicine be your food'. Adica, foarte simplu: Esti ceea ce mananci, iar dieta din ce in ce mai raspandita (in special in mediul urban) lasa o multime de nutrienti deoparte si iti da un exces de grasimi nesanatoase, sodiu, conservanti si aditivi.

4. Pui prajit

Orice este prajit, in general nu este sanatos pentru tine. Chiar daca prajesti puiul fara piele, exista sanse sa ramana grasime care prajita, sa fie o adevarata arma chimica pentru ficatul tau. In timp ce puiul prajit ocazional este bun, evita nuggets-ul de pui, in special in dieta copiilor.

3. Cartofi prajiti

Te surprinde? Pe mine nu. Amidon in cantitati industriale, ulei, colesterol. Acestea sunt ingredientele alese pentru a crea alimentul nesanatos perfect. Nu insist pe problema cartofilor prajiti, cunoscuti si sub numele de French Fries, dar de ce nu incerci mai degraba sa ii coci sau sa ii faci piure?


2. Supa la plic

Yammy…nu? Nu te grabi. Nu degeaba este pe locul 2. Principala problema a supei la plic este ca ea contine cantitati uriase de sodiu. Echivalentul a 1000 de miligrame de sare. Yuppy. Si sa nu uitam de monoglutamat. Si de acel pliculet mic de ulei de palmier super aditivat care vine in plicul de supa. Ar fi mult mai bine daca ai incerca varianta de supa facuta in casa. Poti gasi cateva retete aici.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original


1. Suc acidulat

O cutie de suc contine in general echivalentul a 10 lingurite de zahar, 150 de calorii, 25 – 30 mg cafeina, coloranti nu atat de naturali si aspartam. Variantele dietetice au si mai mult aspartam. Marea problema este ca sucurile acidulate au ajuns sa inlocuiasca in procente covarsitoare apa. Pentru unii, doi litri de suc pe zi sunt doar inceputul. Dar despre sucuri va voi povesti mai multe intr-un alt articol.

Foto front si main: ebruli

Un articol de Claudiu Jojatu, autorul blogului Pauza de Nutritie


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri