Am stiut ca am reusit, ca am facut primul meu pod de aur. De la inimioara mea de copil pana la publicul din sala toate notele Menuetului au calatorit pe un pod cu totul si cu totul din aur! Podul copilariei mele fericite!

Nu stiu cum am ajuns pe scena, daca am zburat sau am alergat, nu stiu cum de mi-am auzit numele … stiu doar ca mi-am sters bine ochii plini de lacrimi si m-am uitat mai atenta ca niciodata la partitura. Ca totul a fost perfect am inteles dupa aplauzele prelungite ale spectatorilor si dupa privirea aprobatoare a doamnei de pian care-mi facea semn sa trec la loc. Mi-am permis sa mai zabovesc o secunda si sa privesc la tatal meu care aplauda fericit…si isi stergea o lacrima, grabit, barbateste, si iar aplauda… si lacrima, obraznica, iar aparea in coltul ochilor si tata iar o stergea… si fara sa vreau mi s-au impaienjenit si mie ochii.

Si de acolo, de pe scena, spre disperarea doamnei de pian, i-am trimis un pupic taticului meu de la buzele mele pana la el, in primul rand. Tata s-a intins dupa el, l-a prins din zbor si l-a dus spre inima. Apoi mi-a facut un semn ca un curcubeu... pe care doar eu si el l-am inteles! Si am stiut ca am reusit, ca am facut primul meu pod de aur.. De la inimioara mea de copil pana la publicul din sala toate notele Menuetului au calatorit pe un pod cu totul si cu totul din aur! Podul copilariei mele fericite !

Dupa concert, mama mi-a spus ca a fost foarte mandra de mine si a fost asa de emotionata incat a simtit ca i se topeste respiratia. Si …pentru o clipa s-a gandit ca poate o ia Sfanta Vineri in cer sa o faca inger… si ca pleca fericita si cu imaginea mea concentrata si a degetelelor mele care alunecau jucause pe clapele pianului. Dar nu a luat-o Sfanta in cer ca a strans-o tata un pic de mana si i-a revenit respiratia. Draga mea mamica! Dragul meu tatic!

Un text de Nusa Neacsu

Nota: Cu acest material editorial, Nusa Neacsu a participat la concursul de creatie organizat in luna martie de Garbo.ro si editura Cununi de Stele. Autoarea s-a numarat printre finalistele concursului. Felicitari!

Lista completa a castigatoarelor si a finalistelor concursului o puteti vizualiza AICI.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri