Sunt fie tineri si frumosi, fie destul de copti la ani, necopti la minte, atragatori, cu trupurile lucrate in sali pretentioase, cu atitudinea slefuita si educata in cluburi si compania oamenilor care au reusit in viata, guru de bamboocereala, siguri pe ei, pe ceea ce ii reprezinta si pe cardurile pline ochi de zerouri incalecate.

Cand o tara intreaga arde si parca nici nu indrazneste sa se pieptene, nu o sa ii vezi cum isi freaca mainile de grija saraciei sau a zilei de maine. Nu taie frunza la caini, ci invart pe degete afaceri in toata regula, cu mize minuscule si sume astronomice. Nu sunt parveniti, nici imbogatiti peste noapte, ci au fost haraziti de mici sa ajunga patroni mari. Vreun tatic generos incearca sa isi invete odrasla pretioasa ce inseamna valoarea banului. Ca atare i-a trantit in brate o afacere grasa si slinoasa: “E toata a ta. Sa vedem ce stii sa faci cu ea”. Nu se cred centrul universului, pentru ca au crescut acolo, facand parte din el. Fiecare gest e menit sa te invete lectia superioritatii. Desi par a fi nascuti pe scaunul din stanga al masinii. deplasarea pe propriile picioare este insa necesara si imperioasa pana la usa cafenelei unde in mod sigur are o intalnire importanta, secretoasa.

Din momentul in care au trantit usa unei masini luxoase, potrivita mai degraba pentru soselele din afara, nu pentru gropile din Bucuresti, pitiponcii de Dorobanti merg leganat si infipt pentru ca lumea, in cazul in care nu stie deja, sa stie de acum incolo. Se uita scurt si in sictir in stanga si in dreapta… nu cumva sa il surprinda vreun paparazzi mort de foame si de senzational, care nu mai stie cum sa isi castige painea. Sunt cu adevarat superiori daca privesc in sila si cu dispret chelnerul care ii serveste lasandu-i totusi un bacsis gras, cat sa aiba si amaratul cu ce-si hrani familia o saptamana intreaga. Na, sa mai indrazneasca cineva sa zica ca sunt zgarciti si fara dare de inima…


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri