In aceasta perioada de criza, comunicarea este foarte importanta. trebuie sa ne inconjuram de prieteni si sa redescoperim lucrurile marunte care ne aduc o mai mare bucurie decat partea materiala.

O vorba spune ca “Ce nu te omoara, te face mai puternic”. La problemele de zi cu zi in ultimul an s-a mai adaugat un hop pe care suntem provocati sa-l trecem: criza financiara. Devenita deja un brand, precum si o scuza pentru toate neajunsurile, aceasta criza nu trece fara sa afecteze si psihicul a mii si milioane de oameni. Ori ca in urma problemelor financiare unii oameni iau decizii extreme, ori ca volumul muncii se dubleaza sau aceasta perioada iti afecteaza viata personala, in orice caz trebuie sa ramanem rationali si sa reusim sa trecem cu brio si de aceasta proba.

Psihologii atrag atentia ca, mai mult ca niciodata, in aceasta perioada de criza, comunicarea este foarte importanta. De asemenea, trebuie sa ne inconjuram de prieteni si sa redescoperim lucrurile marunte care ne aduc o mai mare bucurie decat partea materiala.

De cele mai multe ori, oamenii ajung in situatii disperate dupa o perioada de depresie careia nu i s-a oferit o atentie deosebita, fiind trecuta cu vederea. Odata ce aceasta depresie se instaleaza, simptomele sale sunt gandurile negative si in extrema - gandurile suicidare. Daca persoana in cauza este inconjurata de o retea de persoane interesata realmente de starea acesteia, ea se poate salva in timp util cu psihoterapie cuplata cu tratament psihofarmacologic. Uneori oamenii gandesc in extreme, considerand ca cel mai grav lucru care li se poate intampla este sa piarda partea materiala, uitand pentru o clipa ca tot ceea ce au construit, au construit pentru ca au fost capabili, inspirati, sanatosi, abili, calitati ce nu se pierd atunci cand pierdem financiar”, arata psihologul Ramona Covrig.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Specialistii propun o reorintare spre alte componente ale vietii: “In aceasta perioada a crizei financiare oamenii invata si reinvata simplele valori ale omenirii : familia, natura, onestitatea, viata asezata si fara stres”.

O alta problema adusa de criza financiara este munca in exces, peste program, din cauza faptului ca majoritatea firmelor si-au redus personalul. Psihologii arata insa ca in viata trebuie pastrat un echilibru intre munca, prietenie, spiritualitate si intimitate. Asa ca munca in exces trebuie compensata cu sustinerea prietenilor. Vei fi mult mai relaxata daca dupa o zi plina de munca vei iesi cateva ore cu prietenii in oras. Cu siguranta nu vei gasi nicio placere daca te trezesti, te duci la serviciu, vii acasa si te culci. Oamenii nu sunt niste roboti si chiar daca nu stai bine cu finantele, poti alege sa faci o plimbare in parc, sa mergi cu rolele sau cu bicicleta. Astfel, vei vedea ca vei fii mult mai motivata.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Dezechilibru inseamna sa investesti exagerat intr-una din sarcinile vietii, uitand sa dai atentie si celorlalte. Cineva care munceste mult, probabil ca nu este intr-o relatie conectata, probabil ca relatia de prietenie sufera si preocuparea pentru viata spirituala lipseste. Asa se face ca acea persoana sa fie predispusa la pierdere mai ales atunci cand lucrurile incep sa nu mai mearga pe aceasta sarcina a vietii-munca. Cand persoana pierde contactul si controlul de sine, comunitatea, colegii, familia ar trebui sa intervina. Daca oamenii mor muncind, asta poate sa insemne de fapt insingurarea la care ne supunem si poate lipsa de interes social din comunitatea din care facem parte”, arata psihologul Ramona Covrig.

O alta fata fragila a acestei perioade de criza se reflecta in relatia parinte-copil. Cum poti sa-i explici copilului tau ca nu mai sunt bani si asta inseamna mai putine jucarii, dulciuri sau distractii? Specialistii arata ca tot comunicarea este solutia in aceste momente, iar aceasta perioada ii va ajuta pe cei mici sa aprecieze ce au si sa gaseasca metode alternative si creative pentu a obtine ce isi doresc.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă?

Copiii invata din comportament, iar un parinte iubitor va stii ce sa spuna si cum sa explice copiilor ca sunt momente in viata in care urcam si coboram si ca toate aceste experiente de viata sunt lectii despre cum sa invatam sa fim creativi. Daca nu avem bani de dulciuri poate facem ceva in casa, daca nu avem bani de jucarii poate incepem sa lucram cu copii si sa ii invatam sa isi foloseasca mainile, sa mestereasca. Multi dintre cei care nu au avut jucarii in copilaria lor, dar au gasit un tranzistor pe undeva, l-au desfacut si l-au facut la loc, pana cand mai tarziu, cand au ajuns sa isi aleaga o vocatie in viata, au ales electonica sau informatica. Daca parintii nu au bani de distractii, atunci poate vor face astfel incat sa-si petreaca mai mult timp, facand lucruri impreuna sau ajutandu-i pe copii sa isi gaseasca singuri preocupari care sa ii indeparteze de plictisul zilei. Nu exista niciun risc si din experienta mea de viata: cei care nu au avut, au invatat sa isi doreasca, ca mai tarziu sa isi procure singuri si sa munceasca, dar si sa aprecieze ceea ce au”, explica psihologul Ramona Covrig.

Testul lui Mercur Retrograd: Cum te va afecta aceasta perioada? Caria dentară – ce este și cum se tratează Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Sfaturi pentru psihicul tau in vreme de criza:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri