In creierul omului mirosul este strans legat de afectivitate. Acest lucru se intampla datorita localizarii ariei din creier care receptioneaza mirosul in imediata apropiere a zonei emotiilor.
In creierul omului mirosul este strans legat de afectivitate. Acest lucru se intampla datorita localizarii ariei din creier care receptioneaza mirosul in imediata apropiere a zonei emotiilor. Aceasta este explicatia pentru care anumite mirosuri provoaca anumite sentimente, dar si principiul pe care se bazeaza aromoterapia. Aromoterapia este folosita pentru a trata diferite boli, dar si pentru a induce diferite stari sau a ameliora altele. Uleiurile volatile folosite in aromoterapie echilibreaza starea emotionala si, prin inhibarea si respectiv excitarea sistemului nervos, au diferite efecte asupra intregului organism. S-a constatat ca anumite mirosuri au diferite efecte asupra corpului. Este cert ca organismul reactioneaza intr-un mod diferit la absolut orice tip de miros, insa urmatoarele efecte sunt deja studiate: * Levantica - efect relaxant, calmant, un bun remediu impotiva starilor de tesiune si depresie * Eucalipt - purificarea aerului din incapere, combaterea anxietatii * Menta - combate starile de oboseala * Musetelul - combate migrenele * Vanilie - creste toleranta la stres * Tei - efect relaxant * Busuioc - efect revigorant * Lamaie - intensifica puterea de aparare a organismului * Rozmarin - stimuleaza memoria * Trandafir - efect afrodisiac Sursa: Healthy.ro
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Împreună în arte și simțiri FOREO lansează un nou brand anti-îmbătrânire Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri