28 Mai 2024 publicat în Lifestyle 32 share-uri

Ziua Internațională a Copilului, celebrată pe 1 iunie, este o sărbătoare dedicată drepturilor și bunăstării copiilor din întreaga lume. Această zi specială este marcată prin evenimente și activități care promovează protecția și iubirea față de copii, subliniind importanța unui mediu sigur și stimulativ pentru creșterea și dezvoltarea lor sănătoasă.

Pe 1 iunie, lumea întreagă celebrează Ziua Internațională a Copilului, o sărbătoare dedicată drepturilor, bunăstării și fericirii copiilor din întreaga lume. Această zi specială este menită să aducă în prim-plan importanța protecției și îngrijirii copiilor, promovând oportunitățile egale și un mediu sigur și iubitor pentru toți cei mici.

Originea acestei sărbători este strâns legată de evenimentele tragice care au avut loc în perioada interbelică. În urma Atacului de la Pearl Harbor din 1941, care a condus Statele Unite în al Doilea Război Mondial, numeroși copii din Europa au fost afectați de conflicte și suferință. Astfel, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, în 1942, la Londra, reprezentanții a 48 de state au adoptat o rezoluție comună pentru a proteja drepturile și bunăstarea copiilor, numită "Declarația de la Londra".

În 1949, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a adoptat o convenție prin care a recunoscut drepturile copiilor și a recomandat statelor membre să instituie o zi dedicată copiilor. În cele din urmă, pe 20 noiembrie 1959, Adunarea Generală a ONU a adoptat Declarația Drepturilor Copilului, iar mai târziu, pe 20 noiembrie 1989, a adoptat Convenția cu privire la Drepturile Copilului.

Ziua Internațională a Copilului este o ocazie importantă de a sublinia și de a promova drepturile fundamentale ale copiilor, cum ar fi dreptul la educație, sănătate, protecție și un mediu familial sigur și iubitor. Este, de asemenea, un moment pentru a reflecta asupra progreselor realizate în protejarea drepturilor copiilor și pentru a identifica provocările care încă persistă.

În multe țări, Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită printr-o varietate de activități, evenimente și programe speciale care pun accentul pe bucuria și inocența copilăriei. De la petreceri la școală și activități recreative, la campanii de conștientizare și strângere de fonduri pentru copiii defavorizați, această zi este marcată într-un mod special și plin de iubire.

Sursă foto - Surprising_Snap, Surprising_Snap / Pixabey


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri