Atacurile de panică pot fi înfricoșătoare și copleșitoare, dar există modalități de a le gestiona și chiar de a le învinge. Pentru cei care se confruntă cu aceste episoade intense de anxietate, este important să înțeleagă că există resurse și tehnici disponibile pentru a face față situațiilor dificile. Iată cinci metode eficiente de a depăși atacurile de panică:

1. Respirația profundă și controlată: Una dintre cele mai simple și eficiente tehnici pentru gestionarea atacurilor de panică este respirația profundă și controlată. Atunci când simți că un atac de panică se apropie, încearcă să te concentrezi pe respirație. Inspiră lent și profund prin nas, numărând până la patru, apoi expiră încet prin gură, numărând până la opt. Repetă acest proces de câteva ori până simți că anxietatea începe să se estompeze.

2. Practicarea mindfulness-ului: Mindfulness-ul implică focalizarea atenției asupra prezentului și acceptarea gândurilor și senzațiilor fără a le judeca. Atunci când te confrunți cu un atac de panică, încearcă să te concentrezi pe senzațiile corpului și pe respirație. Observă senzațiile fără a te implica în ele și recunoaște că sunt temporare și nu reprezintă o amenințare reală.

3. Utilizarea tehnicii 5-4-3-2-1: Această tehnică implică recunoașterea și numărarea obiectelor din jurul tău, ceea ce poate distrage atenția de la anxietate și poate ajuta la revenirea la prezent. Începe prin a număra cinci lucruri pe care le poți vedea, apoi patru lucruri pe care le poți atinge, trei lucruri pe care le poți auzi, două lucruri pe care le poți mirosi și un lucru pe care îl poți gusta.

4. Exercițiile de relaxare musculară progresivă: Relaxarea musculară progresivă este o tehnică în care contractezi și apoi relaxezi diferite grupuri musculare pentru a reduce tensiunea și anxietatea. Începe prin a strânge grupurile musculare timp de câteva secunde, apoi relaxează-le și simte diferența între tensiunea și relaxarea musculară. Repetă acest proces cu diferite grupuri musculare din corp.

5. Căutarea de ajutor profesional: Dacă te confrunți în mod regulat cu atacuri de panică sau simți că nu poți gestiona singur anxietatea, este important să ceri ajutor profesional. Terapeuții specializați în tratamentul anxietății pot oferi tehnici și strategii personalizate pentru a te ajuta să înfrunți și să depășești atacurile de panică. De asemenea, medicamentele prescrise de un specialist în sănătate mentală ar putea fi o opțiune pentru unii oameni.

Sursă foto - Angelic_Serenity, Mohamed_hassa / Pixabey


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri