8 Martie 2024 publicat în Lifestyle 11 share-uri

Aerul rece, soarele ce apune devreme și sărbătorile de iarnă ce tocmai au trecut fac destul de dificilă misiunea noastră de ne păstra fizicul într-o formă cât mai bună.

Una din cele mai des întâlnite rezoluții a femeilor pentru noul an este dobândirea unei siluete de vis. Deseori, asta nu are legătură cu numărul de kilograme, deși majoritatea doamnelor au o fixație pentru ele, ci, mai degrabă, cu tonifierea corpului.

Chiar și cele mai conștiincioase femei pot întâmpina eventuale bariere atunci când vine vorba despre programul săptămânal de sport, atunci când temperaturile de afară sunt scăzute. Astfel, iată trei lucruri pe care le poți face pentru a fii în formă și activă în această iarnă, în timp ce te distrezi făcând asta:

1.Fă exerciții în interior

Ideal este să ai un abonament la o sală care să fie în apropierea locului de muncă sau a locuinței tale. Însă, chiar şi în acest caz, există dăţi în care efectiv nu îţi doreşti decât să ajungi acasă, chiar de îndată ce ai plecat dimineaţa spre job.

Pentru a te păstra într-o formă fizică bună, mai ales în lunile în care frigul îşi face zilnic simţită prezenţa, cea mai simplă modalitate este să „aduci sala de sport chiar la tine acasă”.

Cumpără-ţi o banda de alergat, câteva gantere şi, eventual, o bandă elastică, şi te poţi apuca de treabă. Fie că te inspiri din multitudinea de videoclipuri din mediul online, fie că faci exerciţiile pe care le repeţi la sală cu instructorul tău, important este că nu vei mai sări peste nicio oră de sport, acum că poţi face asta chiar în confortul sufrageriei tale.

2.Petrece timp în aer liber

Uneori, pur şi simplu nu ai energia sau dispoziţia necesară pentru a merge la sală. Motivele pot fi diverse, de la cele de natură fizică, până la cele legate de starea ta de spirit. Sportul înseamnă, mai presus de toate, disciplină, însă, atunci când nu eşti sportiv de performanţă, câteva chiuluri nu sunt un capăt de ţară.

Deoarece vrem să te ajutăm să îţi păstrezi forma fizică bună chiar şi în sezonul rece, îți recomandăm ca în zilele în care nu vrei să mergi la sală, să petreci mai mult timp afară. Poţi merge la job sau înapoi spre casă pe jos, într-un ritm puţin mai alert decât de obicei. Ori poţi face seara câte o plimbare ceva mai lungă în parcul din apropiere.

3.Introdu câteva exerciţii fizice în rutina ta zilnică

În cazul în care ai luat o pauză de la antrenamentele în sală pe perioada sărbătorilor de iarnă, este foarte posibil să nu te simţi încă pregătită să revii. Asta nu înseamnă, totuşi, că nu îţi lipseşte starea de bine pe care sportul ţi-o oferă. Drept urmare, poţi include câteva exerciţii fizice în cele mai simple activităţi zilnice.

Dacă eşti în pană de idei, iată câteva exemple: setează alarma cu 15 minute mai devreme şi fă câteva exerciţii de stretching; evită liftul acasă sau la birou şi mergi pe scări, într-un ritm ceva mai alert; ataşează-ţi la picioare saci cu nisip atunci când faci curăţenie.

Pe parcursul lunilor friguroase, chiar dacă nivelul de energie nu este foarte ridicat, nu este nevoie să hibernezi. Îţi poţi face exerciţiile fizice de cinci ori pe săptămână, timp de 30 de minute. Poate că nu vei da repede jos kilogramele dorite, dar cu siguranţă îţi vei îmbunătăţi starea de spirit.

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri