Cea mai bună rețetă de mucenici moldovenești. Prepară și tu acest desert pentru 9 Martie

8 Martie 2024 publicat în Lifestyle 8 share-uri

Mucenicii moldovenești sunt un desert plin de savoare, iar gospodinele îl prepară în fiecare an, pe data de 9 Martie. Uite cum poți prepara și tu acasă, simplu și rapid, mucenici pufoși, aromați și delicioși.

Mucenicii moldovenești reprezintă una dintre tradițiile culinare din Moldova, fiind adesea asociată cu sărbătoarea de 9 martie, Ziua Sfântului Mucenic Trifon. Acest desert delicioas, îmbibat în sirop de miere și parfumată cu scorțișoară, este apreciată în întreaga țară pentru gustul său și aroma inconfundabilă. Iată cum poți pregăti cea mai bună rețetă de mucenici moldovenești:

Rețetă pentru Mucenici Moldovenești:

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 200 ml lapte călduț
  • 100 g zahăr
  • 50 g unt topit
  • Coajă rasă de la o lămâie
  • 1 ou
  • 1 linguriță drojdie uscată
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • Un praf de sare

Pentru sirop:

  • 400 g miere
  • 200 ml apă
  • Coajă rasă de la o lămâie
  • Scorțișoară

Instrucțiuni:

  1. Începe prin a activa drojdia. Într-un bol mic, amestecă drojdia uscată cu laptele călduț și o linguriță de zahăr. Lasă amestecul să stea timp de 10-15 minute, până când începe să se formeze o spumă deasupra.

    Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  
  2. Într-un bol mare, amestecă făina cu zahărul, coaja de lămâie, scorțișoara și sarea. Adaugă untul topit și oul, apoi amestecă bine.

  3. Adaugă amestecul de drojdie activată și vanilia în compoziția de făină și frământă bine până obții un aluat omogen și elastic.

  4. Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul să crească într-un loc cald timp de aproximativ 1-2 ore, până când acesta își dublează volumul.

  5. După ce aluatul a crescut, împarte-l în bucăți mici și modelează-le în forma de 8 sau în cea de S.

  6. Așază mucenicii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-i să mai crească puțin, timp de aproximativ 30 de minute.

  7. Între timp, pregătește siropul. Într-un vas, adaugă mierea, apa, coaja de lămâie și scorțișoara și lasă-le să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 5-10 minute.

  8. După ce siropul este gata, redu focul și lasă-l să se răcească puțin.

  9. Preîncălzește cuptorul la 180°C

  10. Coace mucenicii în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20-25 de minute, sau până când aceștia capătă o culoare aurie.

  11. După ce au fost scoși din cuptor și s-au răcit puțin, scufundă-i în siropul de miere și lasă-i să se îmbibe bine.

  12. Servește mucenicii calzi, presărați cu nucă măcinată sau făină de migdale, dacă dorești.

Poftă bună!

Sursa foto - StockSnap, giulioperricone / Pixabey


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri