30 Octombrie 2023 publicat în Lifestyle 26 share-uri

Vara este un anotimp destul de provocator, pentru că scoatem de la naftalină hainele subțiri, pantalonii și fustele scurte, tricourile și maiourile și ne dorim să arătăm bine în ele. Totodată, cu atâtea fructe, idei de prăjituri care pot fi preparate cu fructele respective, cocktailuri și beri reci, e destul de dificil să reușești să te menții la greutatea ideală. Unde mai pui că și soarele nu este, nicidecum, cel mai bun prieten al pielii și trebuie evitat.

De aceea, îți oferim astăzi 5 sfaturi de pus în practică vara aceasta, astfel încât să reușești să găsești un echilibru, să te simți bine în pielea ta și să ai grijă de tine în timp ce te răsfeți cu micile bucurii ale verii.

1. Hidratează-te corespunzător

O hidratare corespunzătoare nu este recomandată – și chiar necesară – doar vara. Este important să-i oferi organismului tău cantitatea necesară de apă în orice anotimp, astfel încât organele tale să funcționeze corespunzător. Având grijă să bei o cantitate de lichide corespunzătoare pentru organismul tău, și pielea ta va arăta mai bine, așa că vei putea purta pantaloni scurți și fuste fără să te jeneze aspectul acesteia.

Totuși, este importantă și calitatea apei pe care o bei, nu doar cantitatea. De aceea, un dozator apă cu bidon[1] poate fi o alegere potrivită atunci când îți dorești să consumi apă cu conținut redus de sodiu, cu un gust plăcut și echilibrat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

2. Ai grijă la alimentație

Un alt aspect de care ar trebui să ții cont este alimentația pe care o ai în acest sezon. Cu toate că prăjiturile cu fructe, înghețatele și cocktailurile îți fac cu ochiul, este important să existe un echilibru. De aceea, consumă cât mai multe fructe și legume crude, creează-ți salate delicioase și încearcă să eviți dulciurile procesate. Bucură-te de fructele de sezon în starea lor naturală, pentru că pot fi un desert răcoritor și sănătos.

3. Fă mișcare

Cu toate că zilele dogoritoare îți pot diminua cheful de a face sport, diminețile și serile pot fi momente oportune în care poți face mișcare, deoarece afară este mult mai răcoare. În cazul în care alergi sau faci plimbări lungi, este recomandat să eviți momentele zilei în care razele soarelui sunt mai puternice, întrucât poți face insolație. Totuși, alege un moment al zilei potrivit și pune-ți corpul în mișcare, indiferent că asta presupune să alergi, să te plimbi, să joci tenis, să mergi la sală.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

4. Folosește cremă cu protecție solară

Cu toate că, în general, ne place bronzul, acesta nu este deloc sănătos pentru piele. De aceea, folosește zilnic cremă de protecție solară pentru ten și pentru corp (pentru zonele care nu sunt acoperite de către haine). Este recomandat să alegi o cremă cu SPF +50 și, atunci când ești la mare sau la piscină, să stai cât mai mult la umbră.

5. Bucură-te de timpul în aer liber

Anotimpul ideal pentru plimbări lungi în aer liber este, fără îndoială, vara, fiind un moment oportun pentru trasee montane și explorări. Profită de acest anotimp călduros și vizitează cât mai multe locuri, explorează poteci montane, cunoaște-ți mai bine orașul (sau județul) în care locuiești. Totuși, nu uita să te adăpostești de soare, să utilizezi cremă de protecție solară, să ai în permanență apă la tine și să te hidratezi corespunzător.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Vara poate fi cu adevărat un anotimp ofertant și minunat, important este să profiți de acesta, având grijă de corpul și de sănătatea ta, să-ți protejezi pielea și să ai o alimentație bogată în nutrienți și vitamine cu atât mai mult, cu cât fructele și legumele proaspete se găsesc la tot pasul și pot fi consumate atât ca atare, cât și în diferite rețete delicioase și sănătoase.

Sursa foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri