20 Septembrie 2023 publicat în Lifestyle 7 share-uri

Așa cum toamna se numără bobocii, cum spune o zicală din popor, tot toamna adunăm toate emoțiile legate de școală într-un singur loc și le facem să fie productive. Trecerea de la vacanță la studiu organizat și constant poate să îi debusoleze chiar și pe cei mai mari dintre școlari. Așa că, indiferent de vârsta școlarului tău, este bine să pregătești încă de la început terenul pentru lunile ce urmează.

Unele școli oferă listele de rechizite din timp, pentru ca primul clopoțel să găsească elevii pregătiți. În alte situații, necesitățile se stabilesc la început de an școlar. Există câteva aspecte pe care trebuie obligatoriu să le ai în vedere, pentru ca totul să meargă ca pe roate și la școală, dar și acasă.

Rechizite

Fără îndoială că prioritare sunt rechizitele. Nevoile se schimbă în funcție de clasă și de materiile studiate. Învățătorii și profesorii au propriile moduri de lucru, astfel că ce este necesar la o anumită clasă s-ar putea să nu mai fie valabil pentru o alta. Asigură-te că școlarul are la dispoziție toate caietele, ustensilele de scris, șters, colorat de care are nevoie. Nu uita nici de penar sau de etichete, pentru ca totul să fie bine organizat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Există foarte multe opțiuni și la capitolul de ghiozdane copii, așa că modelul ales de cel mic poate fără probleme să se adapteze la dorințele părinților în legătură cu greutatea totală sau confortul oferit spatelui. Cel mai probabil, părinții au la dispoziție o listă cu toate cele necesare, pentru ca achiziționarea să decurgă mult mai ușor.

Garderobă

Unitățile de învățământ decid singure dacă adoptă sau nu o uniformă obligatorie, astfel că și la capitolul garderobă lucrurile diferă de la caz la caz. Evident, ce este valabil pentru toată lumea este că sigur cei mici au mai schimbat câteva mărimi la haine, după o vară relaxantă. Cel mai probabil nu li se mai potrivesc hăinuțele de acum câteva luni.

Pantofii de sezonul trecut nici nu intră în discuție, după atât de mult timp. Asigură-te că articolele de bază sunt pe mărimea potrivită și că ai câteva variante de schimb, care să fie cel puțin la fel de comode (uniformă sau nu). Nu uita nici de echipamentul sportiv și de papucii de sport, care să susțină complet orarul celui mic. Materialele naturale, care lasă pielea să respire și care se curăță ușor, sunt, bineînțeles, cele mai dezirabile.

Program

Discuția legată de program se împarte în două direcții. Este vorba despre orarul propriu-zis, care suferă modificări de la an la an și în funcție de care se învârte efectiv întreaga zi, de la ora de trezire până la cea de culcare. Cealaltă direcție a programului se referă la felul în care sunt dispuse activitățile pe parcursul întregii zile, în așa fel încât să existe echilibru între timpul de odihnă, de joacă și cel pentru teme.

Mari schimbări se produc atunci când orele de curs se desfășoară după-amiaza, caz în care cei mai mulți elevi optează pentru amânarea temelor până a doua zi. Discută cu cel mic și stabiliți împreună, în funcție de nevoi, care este cea mai potrivită soluție. Iar în caz că programul de acasă nu funcționează neapărat, nu ezitați să faceți rapid schimbările necesare (somn înainte de masă ori o parte din teme făcute seara).

Dificultăți de adaptare

După o vară în care, deși am vrea să îi ținem pe cei mici la un nivel optim al cititului și scrisului, nu prea reușim, vine toamna cu orele matinale pentru trezire, cu programul clar și orele la care nu avem voie să întârziem. Cel mai probabil, cei mici vor avea câteva zile mai complicate cu adaptarea la noii colegi, trezitul și temele.

Dacă nu ai apucat să modifici orele de culcare și trezire din timp, pentru o adaptare mai ușoară, nu este târziu să discuți despre asta cu cel mic. Orice alte nevoi specifice mai apar, trebuie să alegeți cele mai ușoare metode de rezolvare. Este necesară ceva mai multă blândețe decât de regulă, pentru că schimbarea este majoră.

Acestea sunt doar câteva dintre aspectele la care să fii atentă, pentru ca începutul școlii să fie mai ușor din toate punctele de vedere. Asigură-te, pentru început, că și tu ești pregătită pentru dus și adus copilul de la școală, cumpărături pe ultima sută de metri, momente de nemulțumire din partea celui mic și situații neprevăzute, pentru ca reacțiile tale să fie unele constructive. Vei observa că adaptarea se va face mult mai ușor, cu o atitudine pozitivă și încurajatoare, care să îl inspire pe cel mic.

Sursa Foto: Shotstash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri