19 Iulie 2023 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Indiferent dacă lucrezi de acasă sau de la birou, dacă ești student, liber-profesionist sau dacă, pur și simplu, îți dorești să diversifici cel puțin una dintre mesele principale ale zilei, acest obiectiv nu este atât de greu de realizat, atât timp cât investești puțină creativitate în proces.

Masa de prânz, fiind situată în mijlocul programului tău zilnic, este, probabil, cea care îți creează cele mai multe probleme, când vine vorba de diversitate. De multe ori, poți recurge la ieșitul în oraș cu colegii sau la comandat mâncare, prin intermediul aplicațiilor.

Totuși, cu un timp minim de pregătire, cu câteva alimente cheie în frigider și cu o dorință de a face o schimbare spre bine, poți ajunge să îți pregătești prânzul într-un mod extrem de eficient și care îți va face plăcere. Aici sunt patru rețete care te vor ajuta să atingi acest scop:

1.Wrap cu pui și cartof dulce

Deși poate părea o rețetă complexă, în realitate, este extrem de simplu de făcut. Pentru a putea grăbi și mai mult procesul, puiul și cartoful dulce se pot pregăti încă de la începutul săptămânii, astfel că, pentru ziua în care se va consuma wrap-ul, va fi necesară doar asamblarea ingredientelor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Ingrediente necesare:

  • Piept de pui (100 g);
  • Cartof dulce copt (50 g);
  • O lipie integrală;
  • Câteva frunze de salată (la alegere);
  • Câteva roșii cherry.

Mod de preparare:

  1. Se spală roșiile cherry și salata;
  2. Se taie puiul, cartofii și roșiile cherry;
  3. Se asamblează toate ingredientele în interiorul lipiei și se pliază.

2.Salată rece cu paste și ton

Salatele sunt întotdeauna o metodă eficientă de a consuma produse sănătoase, diverse, fără a necesita un proces laborios de preparare.

Pentru a aduce salata și mai aproape de o masă sățioasă, se pot combina fibrele (legumele) cu proteinele (carnea) și cu un carbohidrat (pastele). Astfel, salata rece cu paste și ton reprezintă rețeta ideală.

Ingrediente necesare:

  • 100 g de paste fierte;
  • 50 g de ton (din conservă);
  • 200 g de fasole (butter beans sunt varianta preferată, însă pot fi folosite și cannellini);
  • ¼ ceapă roșie tăiată în felii subțiri;
  • Pătrunjel după gust;
  • Lămâie după gust.

Mod de preparare:

  1. Se amestecă toate ingredientele în același bol (pastele, tonul, fasolea și ceapa);
  2. Se adaugă sucul de lămâie proaspăt stors;
  3. Se adaugă pătrunjel după gust.

3.Sandvici cu brânză Brie și sos de coacăze

Sandviciurile pot fi considerate un compromis, când vine vorba de o masă de prânz, date fiind rapiditatea cu care acestea se pot pregăti și multitudinea de variante de ingrediente care iau parte la formarea sa.

Pentru a putea transforma clasicul sandvici într-o rețetă interesantă, care chiar te va face să aștepți prânzul cu interes, adăugarea unui ingredient inedit poate fi cheia (în acest caz, sosul de coacăze).

Ingrediente necesare:

  • Două felii de pâine (tipul de pâine se alege în funcție de preferințe, însă este recomandată pâinea clasică, albă, tip toast);
  • Brânză Brie (sau alt tip de brânză, în funcție de gusturi);
  • Sos de coacăze (sau gem de coacăze);
  • Oțet balsamic;
  • Unt.

Mod de preparare:

  1. Se încinge o tigaie și se lasă pregătită pentru prăjit;
  2. Fiecare felie de pâine se unge cu unt pe o parte;
  3. Pe una din felii se pune o felie de brânză Brie, iar pe cealaltă, sosul de coacăze (adăugând ingredientele întotdeauna pe fața fără unt a feliei;
  4. Se adaugă câteva picături de oțet balsamic peste brânza Brie;
  5. Se închide sandviciul și se prăjește pe fiecare parte.

4.Omletă în stil franțuzesc

Uneori, o simplă omletă puțin ajustată poate deveni prânzul ideal. Acesta este și cazul omletei făcute în stil franțuzesc, unde condimentele folosite îi conferă un cu totul alt stil decât cel clasic.

Ingrediente necesare:

  • Două ouă (sau mai multe, în funcție de preferințe);
  • Unt (în cantitatea necesară);
  • Parmezan (în cantitatea necesară);
  • Condimente (sare, piper, tarhon);
  • Chives.

Mod de preparare:

  1. Se pregătește o tigaie, se încinge și se adaugă unt;
  2. Între timp, se bat ouăle până ce gălbenușul se amestecă perfect cu albușul;
  3. Se pun ouăle în tigaia încinsă, odată ce untul a căpătat o culoare aurie;
  4. Ouăle trebuie amestecate permanent cât timp se gătesc, aducând amestecul din exterior către interior;
  5. Odată ce omleta este pătrunsă, se asezonează cu sare, piper, tarhon și chives.

Astfel, aceste patru rețete pot fi un punct ideal de pornire al tranziției tale către un prânz mai sănătos, gătit acasă.

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri