Un grup de deputati romani au initiat luna trecuta, o propunere legislativa privind protectia persoanelor inselate prin practici oculte, in scopul contracararii "efectelor devastatoare ale vrajitoriei". Varjitoarele sarlatane risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani.

In primul rand, proiectul de lege defineste termenii specifici activitatilor oculte:
- "ghicitor" este persoana care se indeletniceste cu prezicerea viitorului;
- "practicile oculte" sunt activitati de ghicit si vrajitorie, prin invocarea unor realitati spirituale demonice, ezoterice";
- “vrajitoria” reprezinta "ritualuri magice prin care se invoca realitati spirituale demonice, cu scopul de a inlatura anumite boli, de a reface sau destrama legaturi intre oameni";
- in cele din urma, “farmecele” sunt “legaturi de vrajitorie”.

Propunerea legislativa reglementeaza dreptul de practica si organizarea activitatilor oculte, doar daca activitatile de ghicit sunt incadrate in nomenclatorul profesiilor liberale, iar persoanele care exercita aceste activitati vor fi obligate sa posede autorizatie de libera practica. Conform documentului, practicianul din domeniul ocult va fi obligat sa adere la o organizatie profesionala specifica, iar organizatiile respective trebuie sa indeplineasca o serie de criterii pentru a se putea infiinta, arata 9am.ro.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Potrivit dispozitiilor finale ale proiectului, "inducerea si mentinerea in eroare sau amagire a unei persoane in scopul de a obtine un folos patrimonial injust pentru sine sau pentru altul se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani, conform Codului penal". Ceea ce inseamna, metaforic vorbind, o adevarata vanatoare de vrajitoare.

"De asemenea, in functie de forma de vinovatie cu care este savarsita fapta, se sanctioneaza cu amenda penala", se mai arata in actul normativ. Pe de alta parte, initiatorii proiectului atrag atentia ca in acest moment, in Codul penal "nu se precizeaza destul de clar inducerea in ercare a unei persoane, si mai exact inselaciunea prin mijloace oculte".

Proiectul a fost depus pe 9 aprilie 2010 la Parlament si este initiat de 25 deputati, dintre care 21 reprezentand PDL, doi de la PSD, unul de la PNL si un deputat apartinand minoritatilor nationale, altele decat cea maghiara.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Foto main: Shutterstock

Foto art.: Agerpres/ Vrajitoare in fata Palatului Parlamentului


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri