27 Iunie 2023 publicat în Lifestyle 123 share-uri

Pentru o mare parte a vieții mele, am fost o persoană care punea întotdeauna nevoile și dorințele altora înaintea propriilor nevoi. M-am pierdut adesea în încercarea de a satisface așteptările celor din jur și am uitat să îmi ascult propriul suflet.

Astăzi aș dori să împărtășesc cu tine o călătorie personală, una în care am învățat să am grijă de mine și să-mi fac un obicei din a mă îndepărta din situațiile care nu îmi servesc sufletului. Poate că te vei regăsi în experiențele și lecțiile pe care le-am învățat de-a lungul drumului meu...

Pentru o mare parte a vieții mele, am fost o persoană care punea întotdeauna nevoile și dorințele altora înaintea propriilor nevoi. M-am pierdut adesea în încercarea de a satisface așteptările celor din jur și am uitat să îmi ascult propriul suflet.

Într-o zi, în mijlocul haosului și a neliniștii din sufletul meu, am realizat că era timpul să fac o schimbare. Am decis că este momentul să îmi acord atenție și iubirea pe care le-am acordat întotdeauna altora. Am înțeles că nu pot fi o persoană autentică și fericită dacă nu îmi asum responsabilitatea de a avea grijă de mine în primul rând.

Primul pas pe care l-am făcut a fost să îmi ascult intuiția. Am început să-mi înțeleg și să-mi accept sentimentele și emoțiile, chiar dacă acestea îi deranjau pe cei din jur. Am realizat că vocea mea interioară este un ghid prețios și că trebuie să o respect. Atunci când o situație sau o relație nu mi-a mai servit, am avut curajul de a o părăsi, chiar dacă era dificil și dureros. Știam că merit mai mult și că trebuie să caut ceea ce îmi aduce fericirea și împlinirea.

De-a lungul acestui proces de autocunoaștere și iubire de sine, am învățat să-mi clarific valorile și prioritățile. Am înțeles că timpul meu și energia mea sunt resurse prețioase, care trebuie să fie direcționate către lucrurile și oamenii care îmi aduc bucurie și îmi susțin creșterea personală. Am învățat să spun "nu" în momentele în care simțeam că nu pot contribui în mod autentic sau când solicitările altora depășeau limitele mele.

Cu timpul, am realizat că a avea grijă de mine nu înseamnă să fiu egoistă sau să ignor nevoile altora. Este despre a-mi stabili limitele și a fi consecventă în a le respecta. Prin a mă îngriji pe mine însumi, am devenit o persoană mai puternică și mai prezentă în propria mea viață. Am învățat să ofer iubire și sprijin dintr-un loc al plinătății și al împlinirii personale.

Astăzi, mă simt recunoscătoare pentru această călătorie de autocunoaștere. Am învățat că este esențial să am grijă de mine și să îmi fac un obicei din a mă îndepărta din situațiile care nu îmi servesc sufletului. Așadar, te rog. fă și tu la fel și ascultă-ți sufletul!

Sursă foto: Zoteva, Volha Khamitsevich / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri