22 Iunie 2023 publicat în Lifestyle 16 share-uri

Eleganța nu înseamnă neapărat să porți cele mai sofisticate piese vestimentare. Mai degrabă înseamnă simplitate și bun-gust. Iar aceste două lucruri le poți obține fără mult efort. Și, e adevărat, în unele zile probabil că vrei să schimbi ținuta casual cu una ceva mai rafinată. Așa că ți-am pregătit mai jos câteva sfaturi care să îți fie de ajutor.

Poartă culorile potrivite

De regulă, culorile pe care trebuie să le alegi sunt cele neutre. Negru, bej, gri, maro și alb sunt ușor de combinat și te ajută să creezi tot felul de outfituri simple și de efect. Totuși, alege diferite tonuri și texturi pentru a ieși în evidență.

Dacă îți plac culorile îndrăznețe, precum roșu sau albastru închis, combină-le cu alte culori în tonuri pale. Dacă vrei un outfit ceva mai casual, optează pentru verde măsliniu, roz pal sau bej.

Ține cont că accesoriile contează

Un accesoriu poate îmbunătăți enorm o ținută sau o poate strica. Așa că optează întotdeauna pentru accesorii de calitate. O curea de piele îți va scoate în evidență ținuta, în timp ce bijuteriile o vor completa.

Iar pentru a oferi personalitate ținutei, alege pandantive aur pe care poți să le asortezi în funcție de vestimentație. De exemplu, dacă porți un sacou bej, alege un pandantiv auriu. Dacă porți haine gri, optează pentru pandantive rodinate sau acoperite cu aur roz.

Alege materialele potrivite

Materialele de bază ale unui outfit elegant sunt cașmirul, mătasea, lâna sau catifeaua. De asemenea, poți opta și pentru bumbac, in sau satin. Evită țesăturile cu sclipici sau prea țipătoare.

Ține cont și de ocazia cu care porți anumite piese vestimentare. Bumbacul și inul sunt ideale vara, deoarece sunt materiale lejere, în timp ce mătasea sau satinul se potrivesc pentru o rochie de seară.

Investește în piese de bază

Uneori, nici nu ai nevoie de o garderobă plină cu haine pentru a te îmbrăca elegant. Important este să ai câteva piese de bază de la care să creezi mai multe ținute diferite.

Tricouri și cămăși albe sau negre, un cardigan bej, o pereche de pantaloni negri și un palton maro. Pe toate le poți asorta și accesoriza ușor cu multe alte piese vestimentare.

Nu uita de pantofi

La fel ca orice alt accesoriu, și încălțămintea îți poate transforma complet ținuta. Alege întotdeauna încălțăminte de calitate, de preferat din piele. Încălțămintea cu vârf ascuțit este varianta clasică, fie că alegi o pereche de pantofi oxford, fie că optezi pentru balerini.

În ceea ce privește tocurile, acestea trebuie să aibă o înălțime medie. Evident, alege pantofi simpli, de preferat în culori precum negru, gri sau nude. Îi poți asorta cu numeroase outfituri.

Fii atentă la detalii

Pandantivele, pantofii sau cureaua sunt aspecte la care trebuie să fii atentă. Însă, ca să fii sigură că ai o ținută elegantă ca la carte, ține cont de detaliile cele mai mici.

Poate fi vorba de forma sau culoarea nasturilor unui cardigan, de volănașele unei rochii sau broderie. Așa că atunci când alegi piesele vestimentare, poți să te uiți la micile detalii care le fac unice și speciale.

Așadar, e destul de simplu să adopți un stil elegant. În mare parte este vorba de simplitate și de a alege piese vestimentare de calitate, care trec testul timpului. De asemenea, contează și accesoriile pe care le folosești, indiferent că e vorba de bijuterii, curele, pălării sau genți.

Sursă foto: G-Stock Studio / shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri