În anii ‘60, la Casa Albă a trăit un ponei pe nume Macaroni, primit cadou de Caroline Kennedy, fiica lui John Kennedy! Caroline și Macaroni au apărut împreună pe coperta revistei Life în 1962.În același an, poneiul a fost prins încercând să fure un buchet de narcise din mâinile Reginei Farah a Iranului, iar în 1963 a primit o a primit o șa împodobită de la regele Hassan al II-lea al Marocului. Poneiul Macaroni se pare că l-a inspirat și pe Neil Diamond, care a compus cântecul Sweet Caroline! 
 

Pe vremea când avea numai 4 ani, regretata Regina Elisabeta a Marii Britanii a primit un ponei, pe nume Peggy, un cadou special de la tatăl sau, Regele King George al VI-lea. La 6 ani, regina deja călărea și a continuat această pasiune pentru echitație de-a lungul întregii vieți, până la Jubileul de Diamant.

Ca mamă și bunică, ea însăși și-a învățat copiii și nepoții săi să călărească pe ponei, în împrejurimile castelului Windsor sau la Balmoral. Carltonlima Emma a fost unul dintre poneii black fell ai Reginei, pe care aceasta l-a călărit în ultimii ani ai domniei sale prin parcul domeniului Windsor.

Și Lady Diana a adorat poneii. Primul său ponei s-a numit Souffle și i-a ținut companie în Scoția, pe vremea când era doar o adolescentă. Devenind mai tărziu soția Printului Charles, ea a încercat să insufle această dragoste pentru ponei și celor doi fii, William și Harry, surprinși adesea pe ponei în grădinile palatului Kensington..

La numai șase ani, Regele Mihai călărea ponei, vorbea engleza, studia pianul, juca şah şi conducea o maşinuţă, sub atenta supraveghere a mamei sale, Principesa – mamă Elena. Sunt memorabile imaginile din stațiunea Mamaia, când Regele Mihai a fost surprins călărind un ponei alături de Philip, vărul său și viitorul consort al Reginei Elisabeta

Poneii sunt considerați, în general, inteligenți și prietenoși, deși, uneori sunt descriși ca fiind încăpățânați. Sunt însă ideali pentru copiii care învață să călărească. Poneii mai mari pot fi călăriți de către adulți, dar cei care nu sunt familiarizați cu caii, nu știu că sunt ponei, considerând că aceștia sunt cai care nu au ajuns la maturitate.
Există peste 150 de rase de ponei în lume și pe o parte dintre ei îi veți putea admira la Karpatia Pony Show între 1-5 iunie, pe Domeniul Cantacuzino, Florești, Prahova. Cele mai cunoscute rase sunt Shetland, Welsh, Connemara și Pony of Americas, dar printre cele mai "exotice" exemplare sunt poneii din Timor, Burma și Bali.
Cea de-a patra ediție Karpatia Pony Show revine de Ziua Internațională a Copilului, într-un format extins și ofertant, pentru copiii de toate vârstele, dar și pentru adulți. În perioada 1-5 Iunie Domeniul Cantacuzino din Florești va fi din nou gazda iubitorilor de natură și frumos, a pasionaților de cai și de activități interactive pentru toți membrii familiei. Cei care vor participa la eveniment vor avea ocazia să asiste la competiţii ecvestre dinamice, jocuri și prezentări cu cai și ponei sau se vor putea bucura de numeroasele activităţi în aer liber.
Anul acesta, organizatorii extind concursul la patru zile de competiții și show-uri ecvestre, ce se vor desfășura pe două arene. Karpatia Pony Show debutează cu o paradă a raselor de cai și ponei pentru familiarizarea publicului cu protagoniștii competițiilor și show-urilor.
Concursul Internațional de Probă Completă 1* (CCI 1*), Concursul de obstacole, Concursul Național de Probă Completă, Working Equitation, spectaculoase provocări “tip derby” în premieră la Karpatia Pony Show, dar și probe în oglindă, vor fi competițiile ce vor contura și întregi evenimentul. Programul competițional este completat de spectacole de acrobații călare (Jigit), show-uri ecvestre pline de adrenalină și demonstrații cu câini.

Pentru mai multe detalii despre Karpatia Pony Show puteți accesa site-ul evenimentului: https://pony.karpatiahorse.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/karpatiapony
Instagram: https://www.instagram.com/karpatia.pony.show/
Pentru bilete accesează: https://pony.karpatiahorse.ro/bilete-karpatia-pony-show-2023/
Vezi Program eveniment: https://pony.karpatiahorse.ro/program/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri