Marian Preda, rectorul Universității din București, a explicat ce poate învăța societatea românească din lecțiile predate de Gheorghe Hagi, după ce Farul Constanța, echipa condusă de acesta, a devenit campioană a României.

Legendarul fotbalist a creat, de asemenea, Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, o școală de fotbal din orașul Ovidiu, județul Constanța, care are ca obiectiv descoperirea și pregătirea tinerelor talente pentru fotbalul de performanță.

Ce spune rectorul Universității din București:

Felicitări, Gheorghe Hagi, ai pus în practică cu profesionalism, cu competență, o viziune remarcabilă, un proiect de echipă extraordinar finanțat eminamente privat într-un sistem mafiotizat, guvernat de impostură și bani dubioși și scăpat de sub control de instituțiile statului român.

”Lecțiile” predate de Hagi în fotbal sunt valabile în toate domeniile:

1. Schimbarea de jos în sus este soluția sustenabilă. Nu poți schimba direct întreg sistemul pentru că nu îl controlezi, dar poți schimba atât de mult o parte din el, cea care este sub controlul tău (clubul propriu aici) încât modelul schimbării organizaționale va genera schimbarea de sistem.

2. Viziunea de termen lung și investiția în viitor, în tineri, sunt rentabile și, dacă sunt bine gestionate, vor bate întotdeauna prezenteismul, improvizația și importurile de soluții, investiția în ”trecut” (în sport trecutul înseamnă așa-zișii sportivi consacrați, mercenarii transferați).

Citiți continuarea pe www.educatieprivata.ro

Foto fr si main: EFKS /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri