23 Mai 2023 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Deși să-ți începi dimineața cu un mic dejun generos este ideal, nimic nu este mai probabil să-ți strice ziua decât să iei cu tine la birou și mirosul acestuia. În unele situații, mirosul de mâncare te poate urmări pe tot parcursul zilei: îl vei simți pe haine, în păr sau chiar pe piele, în funcție de preparatele pe care le-ai gătit.

Iată câteva sfaturi pentru a preveni ca mirosurile din bucătărie să rămână peste zi pe haine, chiar dacă prepari cel mai aromat curry pentru prieteni.

Echipamentul de protecție

Dacă știi că vei găti cu ingrediente care vor lăsa mirosuri intense pe care nu dorești să le simți toată ziua pe haine, poartă un șorț tip halat care va acționa ca o barieră între hainele tale, petele de tot felul și cele mai puternice mirosuri de mâncare.

Un alt sfat de la bucătarii profesioniști este alegerea câtorva piese de îmbrăcăminte pe care să le desemnezi ca fiind destinate exclusiv bucătăriei. Te poți schimba în și din aceste articole pe măsură ce intri și ieși din bucătărie, astfel încât acestea vor reține mirosurile, iar outfitul tău nu va avea de suferit.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Ventilarea corespunzătoare

Există câteva alimente al căror miros nu numai că va acapara bucătăria, dar se va impregna în articolele de îmbrăcăminte și în păr. Însă bucătăriile moderne sunt dotate cu sisteme de evacuare deasupra aragazului, ce sunt de mare ajutor atunci când pregătim mesele gustoase pentru cei dragi. Folosește mereu hota pentru bucatarie atunci când gătești, pentru a reduce la minimum șansa de a mirosi toată ziua a mâncare.

Mănușile de nitril

Un set de mănuși de nitril îți va fi de mare ajutor pentru a ține departe de pielea ta mirosul atunci când manipulezi ingrediente deosebit de aromate, cum ar fi ceapa sau usturoiul. Nitrilul este o alternativă excelentă la latex și vinil și, de asemenea, mai confortabilă, astfel că poți efectua și cele mai delicate manevre în bucătărie fără a fi nevoie să renunți la mănuși.

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Magia uscătorului

Dacă ți se pare că hainele au căpătat deja un miros nefiresc de la ultima ta masă, nu le arunca încă în mașina de spălat. 10 minute în uscătorul de rufe alături de un șervețel parfumat ajută la eliminarea mirosurilor din haine. Alternativ, simpla agățare a hainelor lângă un spațiu ventilat peste noapte poate avea același efect.

Îngrijirea părului

Alături de haine, părul s-ar putea să miroasă neplăcut după ce ai gătit sau mâncat o anumită mâncare. Poți scăpa de a fi nevoită să te clătești după ce gătești utilizând o eșarfă sau o șapcă pentru a-ți acoperi părul.

Evită să consumi unele alimente înainte de activitatea fizică

Usturoi, ceapă, curry, toate acestea sunt minunate pentru a adăuga aromă meselor tale. Dar toate aceste alimente conțin mult sulf, care le face să emane un miros intens specific. Absorbit în fluxul sanguin, acesta va ieși prin pori pe măsură ce transpiri. Și să nu mai vorbim despre mirosul copleșitor care atârnă în jurul tău și al hainelor tale atunci când gătești cu aceste alimente. Cel mai bine este să le eviți dacă plănuiești să faci exerciții fizice în următoarele ore.

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Ghid pentru alegerea mobilierului interior Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Reîmprospătează hainele la abur

Un abur rapid al hainelor după ce ai luat masa poate neutraliza eficient orice miros de mâncare. Iar dacă nu ai un aparat cu aburi, poți face un duș fierbinte în timp ce lași hainele în apropiere. La final, atât tu cât și hainele tale veți fi fresh.

Preparate cu efect odorizant

Dacă știi că vei pregăti o masă aromată în bucătărie, poți fi cu un pas înaintea mirosurilor pregătind o combinație de scorțișoară, zahăr brun și unt pe care o pui la copt înainte de a prăji ceapa sau usturoiul.

De asemenea, dacă folosești cuptorul, poți fierbe cojile de citrice (lămâi sau portocale) într-o oală cu apă în timp ce gătești.

O altă soluție pentru a scăpa de mirosul de mâncare este oțetul alb. Lasă oțetul în boluri mici în jurul spațiului în care gătești pentru a anula orice alte mirosuri înțepătoare ale alimentelor pe care le pregătești.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre

Așadar, mirosul de mâncare nu este atât de rău atunci când gătești, dar nimeni nu vrea să se trezească cu mirosul cinei de aseară pe haine. Poți apela, însă, la soluții practice pentru a îndepărta mirosurile de mâncare după ce acestea s-au impregnat pe haine sau poți încerca să le împiedici să ajungă în hainele tale.

Sursa foto: shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri