29 Noiembrie 2022 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Piața autovehiculelor second-hand este foarte dezvoltată în România. Mulți șoferi aleg să-și cumpere o mașină la mâna a doua datorită prețului mai scăzut decât în cazul majorității mașinilor noi. Cu toate astea, riscul de a alege un vehicul care nu îndeplinește toate condițiile pentru o funcționare optimă poate fi mai mare, dacă nu analizezi atent atât mașina, cât și pe cel care o vinde. 

Dacă te-ai hotărât să-ți achiziționezi un autoturism rulat, sunt câteva lucrurile la care ar fi bine să fii atent, ca să nu descoperi ulterior „viciile” pe care le-ar putea ascunde. În acest articol vom discuta aspectele importante de luat în seamă atunci când ești în căutarea modelului preferat.

Analizează atent anunțul

Dacă îți cauți mașina prin intermediul online e important să filtrezi anunțurile. Multe dintre acestea pot conține informații fictive. Iată ce să faci ca să rămâi cu variantele de încredere:

  • Citește cu atenție anunțul. Dacă vezi că lipsesc informații de bază despre mașină, care în mod normal ar fi prezente într-un astfel de anunț, nu-ți pierde timpul și treci la următorul.
  • Compară informațiile din anunț cu pozele. Dacă în anunț apar anumite dotări dar acestea nu apar în imagini, probabil e mai bine să sari peste acest anunț. De exemplu, scrie că mașina are geamuri electrice, dar în poze vezi că acestea sunt manuale.
  • Fii atent la formulările de genul „ca nouă” și nu te lăsa impresionat prea ușor. Încearcă să-ți dai seama care anunțuri sunt doar lăudăroase și care prezintă obiectiv mașina.
  • Verifică vânzătorul, vezi ce review-uri a primit de la alți clienți. Dacă sunt bune, șansele sunt ca anunțul să nu fie fictiv.

Acordă atenție numărului de kilometri

Toate mașinile la mâna a doua importate vin și cu un anumit număr de kilometri. Cu cât kilometrajul este mai mic, cu atât vehiculele auto rulate vor fi mai bune.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să alegi componente pentru baia ta Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ?

Partea nu prea plăcută este că multe mașini primesc un nou kilometraj care, desigur, nu are nici o legătură cu kilometri reali ai acesteia. Astfel, mulți clienți ajung să fie păcăliți. Îți explicăm cum poți evita o astfel de situație imediat.

Cumpără de la un dealer autorizat

O cale sigură de a alege un autovehicul SH bun este să apelezi la dealerii autorizați. Fie că vorbim de reprezentantul oficial al brandului sau de un dealer independent autorizat, achiziționând mașina de la unul dintre aceștia vei primi și garanție. Singurul dezavantaj în cazul de față este că prețul de achiziție va fi puțin mai mare.

Cu toate că poate fi un mic inconvenient, dacă treci peste el, un lucru îți va fi garantat și anume autenticitatea fișei tehnice. Asta deoarece în cele mai multe cazuri vehiculele auto rulate trec prin inspecții riguroase înainte de a fi scoase pe piață.

Dezvoltarea armonioasă la copii: ce jocuri sunt potrivite? Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă?

Uită-te la istoricul de service

Înainte de a-ți achiziționa autoturismul second-hand, solicită istoricul de service. Așa poți verifica toate reviziile și reparațiile mașinii respective. Ca să fii sigur că mașina nu a fost implicată într-un accident, verifică seria de șasiu pe un site de specialitate.

Dacă te-ai hotărât să-ți achiziționezi o mașină la mâna a doua, vei avea de unde alege, având în vedere că piața auto este foarte dezvoltată în țara noastră. Însă ca să faci o alegere inspirată e nevoie să fii informat și să cauți un vânzător de încredere.

Dacă alegi să cumperi mașina de la un dealer autorizat, vei avea mai multe șanse ca autoturismul să fie într-o stare optimă. În caz contrar, sfatul nostru este să fii foarte atent la specificațiile din anunțul de vânzare pus de către vânzător. De asemenea, poate fi foarte util să compari anunțurile între ele pentru a-ți da seama care este autentic și care nu.

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

Sursă foto: unsplash.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri