10 Noiembrie 2022 publicat în Lifestyle 5 share-uri

În copilărie, tinerii absorb rapid și ușor informațiile, iar fiecare moment trăit sau activitate realizată este o nouă experiență pentru aceștia. Majoritatea părinților au înțeles că educația timpurie este un mod sigur, de lungă durată, prin care copilul își va modela cursul vieții și va perfecționa încă de la o vârstă fragedă drumul pe care dorește să-l urmeze; bineînțeles, cu sprijinul puternic al părinților, tutorilor și profesorilor pe care-l va întâlni în etapele sale de dezvoltare.

Educația timpurie va ajuta copilul să se dezvolte într-un mod armonios, reușind să capete aptitudini nu doar cognitive, ci și sociale, emoționale, motrice, artistice și nu numai. Participă activ la dezvoltarea fetei sau băiatului tău și află din articolul prezent cum investești eficient în educația sa!

Participarea la cursuri

Cursurile sunt un mod eficient prin care fata sau băiatul tău poate învăța și perfecționa aptitudinile. Investește eficient și oferă-i tânărului un pas ajutător către viitorul său.

De exemplu, deoarece tehnologia și digitalul sunt în vogă, ce spui de un curs demo gratuit pentru copii și adolescenți de programare? În funcție de vârstă, vei găsi programa potrivită pentru cei de: 8-9 ani, 10-13 ani sau între 14 și 18 ani. Cursurile pot fi disponibile atât fizic, cât și online.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Pe de altă parte, dacă ai observat că adolescentul are înclinații către un anumit domeniu: tehnologie, artă, dans, matematică, muzică, sport etc., atunci oferă-i acestuia întocmai cursurile de specializare pentru care are deja o pasiune; așadar va merge întotdeauna cu drag la fiecare oră programată!

Investește timp în relația cu copilul

Pentru o educație armonioasă și eficientă, nu este suficient pentru copilul tău să-i pui la dispoziție cursuri de dezvoltare și lecții private cu mentori. El are nevoie de timpul, atenția, comunicarea și dragostea ta!

Creează o relație puternică alături de adolescent, astfel încât el își va dezvolta natural latura emoțională. Participă activ la lecțiile pe care le învață, joacă-te în aer liber sau chiar jocuri virtuale cu tânărul, descoperă-i pasiunile și ajută-l să înțeleagă cât mai bine lumea în care trăiește!

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești!

Întotdeauna este timp pentru lectură!

Dacă în primele etape de creștere ale celui mic i-ai citit povești interactive, cu zâne și animale, cu păduri fermecate și prietenie, acum - după ce a crescut, este rândul său să descopere minunata lume a lecturii, a cărților, poveștilor, basmelor și chiar a manualelor din diferite domenii educaționale: știință, artă, sport, sau alte discipline.

Încurajează-l să citească! Acest hobby nu va dezvolta doar latura cognitivă, ci si creativitatea, memoria, cultura generală, limba maternă și limbi străine etc. Există numeroase edituri ce oferă micilor cititori cărți potrivite pentru vârsta și pasiunile lor, precum Nemira, Curtea Veche, Arthur, Noriel, Humanitas etc.!

Lasă-l să greșească

Este într-adevăr un lucru greu de realizat! Poate simți că nu îi oferi sprijinul de care are nevoie sau vrei să-l ajuți să depășească anumite obstacole, însă aceste experiențe îl vor ajuta în toate etapele sale de creștere! Bineînțeles, când situația necesită întreaga atenție și susținerea unui adult, atunci cu siguranță trebuie să te implici numaidecât.

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș

Pe de altă parte, dacă observi că îi este dificil să rezolve anumite probleme matematică din prima, nu reușește să facă un pasaj la pian, s-a certat pentru prima oară cu un amic și încearcă diferite metode pentru a se împăca, nu ține pasul cu ceilalți copii la ora de sport, nu îți face griji!

Oferă-i încurajarea, respectul și încrederea de care are nevoie, astfel încât din a doua sau a treia încercare să realizeze cu brio tot ce și-a propus, dezvoltându-și astfel numeroase aptitudini și dobândind noi calități!

După cum ai observat, educația timpurie are un rol foarte important în dezvoltarea multilaterală a copilului, oferindu-i acestuia noi modalități și experiențe de creștere, modelare, perfecționare și chiar distracție. Investește eficient în educația copilului și învață alături de acesta, așadar vei putea întotdeauna petrece timp de calitate cu fetița sau băiatul tău!

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Sursa foto: Photo by Compare Fibre on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri