Ceremonia celei de-a 12-a editii a Premiilor internationale LĺOrÚal-UNESCO ôFor Women in Scienceö a avut loc recent, la sediul UNESCO, onorand cinci femei cercetator exceptionale. Cele cinci laureate, cate una din fiecare continent, au fost recompensate pentru excelenta activitatii de cercetare si pentru angajamentul puternic fata de meseria lor.

Ceremonia celei de-a 12-a editii a Premiilor internationale L’Oréal-UNESCO “For Women in Science” a avut loc recent, la sediul UNESCO, onorand cinci femei cercetator exceptionale. Cele cinci laureate, cate una din fiecare continent, au fost recompensate pentru excelenta activitatii de cercetare si pentru angajamentul puternic fata de meseria lor. Aceste premii ilustreaza determinarea Fundatiei L’Oréal si UNESCO de a pune in lumina femeile exceptionale din stiinta, care contribuie la schimbarea lumii.

O ceremonie care sarbatoreste 5 femei, 5 cariere si 5 provocari mondiale


Juriul prestigios, al carui presedinte este Günter Blobel, laureat al Premiului Nobel pentru Medicina in 1999, a apreciat in mod special activitatea a cinci femei de stiinta deosebite, care, prin activitatea lor de cercetare, ajuta la indentificarea solutiilor in fata provocarilor viitorului.

Africa si Orientul Mijlociu: Profesor Rashika El Ridi (Egipt), Profesor de Imunologie la Departamentul de Zoologie, Facultatea de stiinte, Universitatea din Cairo. - “Pentru deschiderea drumului pentru identificarea vaccinului impotriva bolii parazite tropicale bilharzia, care afecteaza peste 200 de milioane de oameni.”

Asia si Pacific: Profesor Lourdes J. Cruz (Filipine), Profesor la Institutul de stiinte Marine, Universitatea Philippines Diliman din Quezon City. -“Pentru descoperirea conotoxinelor produse de anumiti serpi marini, care pot fi utilizate ca medicamente calmante sau ca sonde farmaceutice pentru studeirea functiilor creierului.”

Europa: Profesor Anne Dejean-Assémat (Franta), Director de Cercetare la Institutul Pasteur si in cadrul Unitatii 579, specializata in biologie moleculara si celulara a tumorilor, din cadrul INSERM, Paris. -“Pentru elucidarea mecanismelor moleculare si celulare aflate la originea unor forme de cancer uman.”

America Latina: Profesor Alejandra Bravo (Mexic), Profesor la Institutul de Biotehnologie, Universitatea Nacional Autonoma de Mexico din Cuernavaca. -“Pentru intelegerea mecanismelor toxinei bacteriale care actioneaza ca insecticid, fara a dauna mediului inconjurator.”

Garbo - Arta de a tr─âi frumos!

Aboneaz─â-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri