Nu visurile devin realitate, ci planurile! Gânduri și sfaturi de viață de la Larry Winget, “singurul speaker enervant al lumii”: Te trezesc la realitate și te fac să îți atingi succesul personal

9 Septembrie 2022 publicat în Lifestyle 27 share-uri

Câteva gânduri, sfaturi și vorbe de duh de la Larry Winget, care îți destupă mintea și te fac să vezi adevărul gol-goluț.

Larry Winget este un prolific autor american de cărți motivaționale și un speaker internațional de renume cunoscut și drept “pitbull-ul dezvoltării personale” sau “singurul speaker enervant al lumii”, după cum s-a autointitulat și autoironizat. Este totodată și om de televiziune și consultant motivațional care ține diverse cursuri și seminarii prin intermediul cărora îi învață pe ceilalți arta de a avea succes.

Cunoscut și apreciat pentru stilul sau tranșant și direct, Larry este o personalitate care nu se ferește să spună lucrurilor pe nume, punând accentul asupra unor noțiuni precum responsabilitate, adevăr, onestitate, integritate și muncă ca și ingrediente ale succesului. Larry Winget spune adevărul chiar și când doare (adevărul trebuie spus și auzit, consideră autorul), însă într-un mod inedit și distractiv astfel încât este imposibil ca vorbele sale să nu te atingă sau să nu te pună pe gânduri.

Iată câteva gânduri, sfaturi și vorbe de duh de la Larry Winget, care îți destupă mintea și te fac să vezi adevărul gol-goluț:

“Am descoperit că există doar o mână de idei bune în lumea întreagă. Deja le știi. Le-ai auzit întreaga viață. Iată câteva secrete pentru a avea mai mult succes:

Asumă-ți responsabilitatea personală.

Lucrurile se schimbă așa că fii flexibil.

Muncește inteligent și muncește din greu.

Fii de folos celorlalți.

Fii optimist.

Să ai țeluri; să îți dorești ceva mare pentru tine.

Rămâi concentrat.

Continuă să înveți.

Devino excelent în ceea ce faci.

Ai încredere în instinctul tău.

Când ai dubii, acționează.

Câștigă tot ce poți. Economisește tot ce poți. Dăruiește tot ce poți.

Bucură-te de tot ce ai.“ (Larry Winget, It's Called Work for a Reason!: Your Success Is Your Own Damn Fault)

“Și deasupra a tot, menține totul cât mai simplu.”

“Fii autentic. Nu încerca să fii cineva care nu ești. Te vei urî pentru asta și efortul de a menține aparențele te va epuiza. FII REAL! Multora nu le va plăcea de tine cel adevărat, dar asta este mai bine decât să ai oameni care adoră o persoană care nu ești tu deloc.”

Foto: Krakenimages.com /Shutterstock

“Nimeni nu a scris vreodată un plan ca să fie falit, gras, leneș sau prost. Acele lucruri se întâmplă când nu ai un plan. (…) Visurile nu devin realitate. Planurile devin realitate!

“Lumea, și prin urmare și locul de muncă, este plină de idioți. Și realitatea vieții este că atunci când scapi de un idiot, un altul va apărea pentru a-i lua locul. Este blestemul umanității.”

“Dacă ești o persoană bună care face bine chiar și când nu are mult, atunci vei fi o persoană bună care va face și mai multe lucruri bune când va avea mult.“ (You're Broke Because You Want to Be: How to Stop Getting by and Start Getting Ahead)

“Fă ceea ce ai spus că vei face, când ai spus că o vei face, în felul în care ai spus că o vei face.” (Grow a Pair: How to Stop Being a Victim and Take Back Your Life, Your Business, and Your Sanity)

“Asta este problema ta. Nu ai nicio listă. Vom schimba asta chiar acum. Fă o listă cu ce este important pentru tine. Scrie pe o foaie de hârtie tot ce contează cu adevărat pentru tine.”

“Ceea ce tolerezi este ceea ce aprobi.”

“Oamenii urăsc adevărul. Din fericire, adevărului nu îi pasă.”

“Dacă este o idee bună, fă-o astăzi. Nu mâine. O idee bună rar devine mai bună în timp.”

“Descoperă-ți unicitatea și învață să o exploatezi în folosul celorlalți și succesul, fericirea și prosperitatea îți vor fi garantate.”

“O întrebare veche de secole: Este paharul pe jumătate plin sau pe jumătate gol? Răspunsul: Cui îi pasă? Chiar contează cu adevărat dacă paharul este pe jumătate plin sau pe jumătate gol? Problema este dacă îți potolește setea.”

“Puțini oameni se vor întoarce către ei înșiși pentru a-și asuma responsabilitatea pentru rezultatele lor până când nu au epuizat toate oportunitățile de a blama pe altcineva.”

“Totul în viața ta va fi mai bine când tu vei fi mai bine și nimic nu va merge mai bine vreodată până când tu nu vei fi mai bine.”

“Nu ești plătit ca să muncești din greu. De fapt, nu ești plătit deloc pentru efort. Ești plătit pentru rezultate. Nu este ceea ce faci; este ceea ce obții.”

“Dacă viața ta nu este amuzantă, este fiindcă tu nu ești amuzant. Viața ta este o reflexie a ceea ce ești… Încearcă asta: nu mai lua lucrurile, inclusiv pe tine însuți, prea în serios. Viața nu este atât de complicată precum ai făcut-o tu să fie.”

“Nu poți deveni bogat ținându-i pe alți oameni săraci.”

“Timpul, energia și banii se duc întotdeauna către ceea ce este important pentru tine.”

“Gândurile, cuvintele și acțiunile tale creează viața pe care o trăiești. Tu îți creezi rezultatele – nimeni altcineva.”

“Situația ta va deveni mai bună după ce TU vei deveni mai bun.”

Foto fr si main: Dirima /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri