Culorile stralucitoare sunt alese de oamenii de actiune comunicativi, extravertiti, iar cele pale de timizi, introvertiti. Culoarea afecteaza comunicarea sub urmatorul aspect: culorile calde stimuleaza comunicarea, in timp ce culorile reci inhiba comunicarea; monotonia, precum si varietatea excesiva de culoare, inhiba si-i distrag pe comunicatori.

Am preferat intotdeauna fotografiile alb-negru. Dar incercati sa va imaginati lumea fara culoare! Ritmul ar fi prea alert, sufletul nu ar cunoaste calatoria initierii. Culorile, dincolo de perceptia si trairea lor afectiva, sunt si o oglinda a personalitatii noastre si deci influenteaza comunicarea. Ele evidentieaza atitudinea omului fata de viata si fata de cei din jur.

Limbajul culorilor

Culorile stralucitoare sunt alese de oamenii de actiune comunicativi, extravertiti, iar cele pale de timizi, introvertiti.

Semnificatia culorilor poate fi diferita in diverse culturi. De exemplu, rosu este asociat in China cu bucurie si festivitate, in Japonia cu lupta si manie; in cultura indienilor americani semnifica masculinitate; in Europa dragoste, iar in SUA comunism. In tarile cu populatie africana, negrul sugereaza binele, iar albul raul.

Pentru europeni, negrul este culoarea tristetii, in timp ce aceste stari sunt exprimate la japonezi si chinezi prin alb. Verdele semnifica la europeni invidie, la asiatici bucurie, iar in anumite tari speranta, in timp ce galbenul comunica la europeni lasitate, gelozie, la americani este culoarea intelectualitatii, iar la asiatici semnifica puritate.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Culoarea afecteaza comunicarea sub urmatorul aspect: culorile calde stimuleaza comunicarea, in timp ce culorile reci inhiba comunicarea; monotonia, precum si varietatea excesiva de culoare, inhiba si-i distrag pe comunicatori.

Sunt oare importante culorile in viata noastra ?

Da. Fiti martorul unei zile din viata mea si veti intelege de ce! Incep ziua cu o intalnire de afaceri care are loc intr-un birou tapetat cu rosu, fotoliile acoperite de catifea rosie, iar pe birou o vaza cu trandafiri rosii… innebunesc. Rosul in exces agita! Noroc ca am fost inspirata sa imbrac o rochie verde care imi reda echilibrul interior si ca am putut sa ma refugiez intr-un colt al camerei cu un tablou in care predomina portocaliu, asa ca imi recapat increderea in mine si pot duce la bun sfarsit aceasta intalnire.

Imi amintesc de casa unui prieten drag. Locul acesta este locul perfect pentru a experimenta terapia prin culoare. Am nevoie de albastru! Reprezinta calmul, binecuvantarea, linistea. Imi amintesc de canapeaua de un galben aprins, cu spatele la acel perete albastru si devin dintr-o data mai vesela. Totul in aceasta casa ma face sa fiu constienta de vibratia culorilor din jurul meu. Vreau cate putin din fiecare culoare. Excesul de culoare va determina cu totul alte stari.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri